Encanto

Η Disney ανακοίνωσε ότι το μιούζικαλ “ Encanto: Ένας Κόσμος Μαγικός” επιστρέφει ικανοποιώντας την μεγάλη απαίτηση των θαυμαστών της ταινίας.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων βγήκε αρχικά στις αμερικανικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου και ακολούθησε στην υπηρεσία streaming Disney+ ένα μήνα αργότερα. Από εκείνη την ημέρα η πορεία της ταινίας έχει εκτοξευτεί και παράλληλα η μουσική της κατακτά τα μουσικά charts.

Το τραγούδι “ We Don’t Talk About Bruno” βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες στο Νο. 1 των μεγαλύτερων μουσικών πλατφορμών. Στα φετινά Όσκαρ δύο από τις τρεις υποψηφιότητες (καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, καλύτερη μουσική και καλύτερο τραγούδι) που έχει αποσπάσει η ταινία, είναι για τη μουσική του Λιν Μάνουελ Μιράντα (Lin Manuel Miranda).

Ήδη, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στις Χρυσές Σφαίρες.

Η ταινία μάς μεταφέρει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Κολομβίας, όπου η οικογένεια Μαδριγκάλ ζει και απολαμβάνει το κληρονομικό μαγικό της χάρισμα, που όλα τα μέλη κατέχουν, εκτός της Μίραμπελ. Όταν μια ανεξήγητη ρωγμή στην ονειρεμένη ζωή του χωριού, εμφανίζεται η Μίραμπελ αποδεικνύεται η μόνη σανίδα σωτηρίας.