Ολυμπιακοί Αγώνες: Πραγματικά τρελό είναι αυτό που κάνουν αυτοί οι δύο άνθρωποι! Θα πάνε στο Τόκιο από την Αθήνα με το ποδήλατο.

Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Ελλάδας, της χώρας όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι αρχαιότεροι και σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαιότητας, που γίνονταν προς τιμήν του πατέρα των Ολύμπιων θεών Δία, δύο 26χρονοι Τσέχοι αποφάσισαν πριν από λίγες μέρες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για τη μακρινή Ιαπωνία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Ιούλιο.

Ως εδώ όλα φαίνονται απλά αλλά το αφήγημα αλλάζει, όταν προστίθεται η πληροφορία πως αυτό το ταξίδι, διάρκειας περίπου 6 μηνών, γίνεται με ποδήλατα!

Ο Στέφαν ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο της πληροφορικής και ο Γιάκουμπ με τα ποδήλατα.

Κανείς τους δεν είναι αθλητής αλλά έχουν τη φυσική κατάσταση, όπως λένε, για να αντεπεξέλθουν σε ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα.

Οι δύο ποδηλάτες αναχώρησαν το πρωί για τον επόμενο σταθμό τους, που είναι η Κωνσταντινούπολη, με στόχο στις 24 Ιουλίου να είναι παρόντες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.