Αν θες να φας ένα πολύ χορταστικό πρωινό, ή ακόμα και μεσημεριανό μία ομελέτα με πατάτες και μπρόκολο είναι ό,τι καλύτερο. Έτσι σου έχουμε την κατάλληλη συνταγή.
Ομελέτα με πατάτες και μπρόκολο – Υλικά για 4 μερίδες
8 αυγά μεγάλου μεγέθους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
300 γρ. πατάτες, σε λεπτές φέτες
300 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου, σε μικρά κομμάτια
1 1⁄2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
2 κουτ. σούπας σουσάμι (προαιρετικά)
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Το πρώτο βήμα είναι για ζεστάνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και να βάλουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και αλάτι
Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε το το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με την πάπρικα, τη φέτα, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
Αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα λαχανικά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
Μετά τη γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω και είναι έτοιμη η ομελέτα με πατάτες και μπρόκολο.
Τσέκαρε και αυτά:
Smoothie με ρόδι: Πώς να το φτιάξεις και τα οφέλη στην υγεία
Απολλεών: Από πού βγαίνει το ψευδώνυμο