Art Athina 2020

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες, τις οποίες καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας του covid-19, επέβαλλαν τη ματαίωση της “Art Athina 2020”, του μεγαλύτερου εικαστικού δρώμενου στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι της Art Athina 2020 αποφάσισαν να προβούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για όλο το κοινό μέσω του Διαδικτύου.

Η πλατφόρμα Art Athina Viewing Rooms θα παρουσιαστεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα βρίσκεται online έως το τέλος του ίδιου μήνα. Επίσης, θα συνδυαστεί και με το Art Athina Week που αποτελεί μια ολόκληρη εβδομάδα δράσεων για τις ελληνικές αίθουσες τέχνης. Η εβδομάδα αυτή θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 15 Οκτωβρίου κι οι γκαλερί θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους στους φυσικούς χώρους, τα οποία και θα παρουσιάσουν online.

Πίσω από τη διοργάνωση της Art Athina 2020, βρίσκεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η καλλιτεχνική ομάδα της Art Athina. Οι διοργανωτές, τέλος, ζήτησαν με αίτημα την υποστήριξη για την υλοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας από το Υπουργείο Πολιτισμού.