Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή τονίζουν οι οδοντίατροι του Dental Wellness.

Όλοι μπορούμε να βάλουμε όψεις αν δεν ικανοποιούμαστε αισθητικά από το χαμόγελό μας. Ασθενείς που έχουν δυσχρωμικά, στραβά, ή φθαρμένα δόντια είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για οδοντικές όψεις πορσελάνης.

Δεν ταιριάζει το ίδιο χαμόγελο σε όλους τους ασθενείς κάθε ασθενής και κάθε χαμόγελο είναι ξεχωριστό. Το χαμόγελο ενός διάσημου, μπορεί να σας αρέσει αλλά δεν σημαίνει ότι ταιριάζει και σε εσάς. Σε κάθε πρόσωπο ταιριάζουν διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και αποχρώσεις δοντιών. Πρέπει να επισημαίνετε τα στοιχεία που δεν σας αρέσουν στο υπάρχον χαμόγελο και σε συνεργασία με τον οδοντίατρο να σχηματίζετε το ιδανικό χαμόγελο που σας ταιριάζει, εξατομικευμένο, ειδικά για εσάς.

Μπορείτε με τις όψεις να αλλάξετε την εμφάνιση των δοντιών σας αλλά δεν πρέπει να χάσετε τον χαρακτήρα του χαμόγελου σας. Με τις όψεις πορσελάνης θα έχετε ένα φυσικό χαμόγελο που κανείς δεν θα μπορεί να αντιληφθεί ότι φέρετε όψεις. Δεν χρειάζεται να κάνετε όψεις σε όλα σας τα δόντια. Ο αριθμός των δοντιών που θα κάνετε όψεις εξαρτάται από τα δόντια τα οποία δεν σας ικανοποιούν αισθητικά. Οπότε, μπορείτε να κάνετε ακόμα και μια όψη αν έχετε πρόβλημα σε ένα μόνο δόντι (σε περίπτωση κατάγματος κτλ).

Αν σκοπεύετε να κάνετε οποιαδήποτε πλαστική στο πρόσωπο, ενημερώστε τον οδοντίατρο σας. Ιδιαίτερα επεμβάσεις στην στοματική και περί στοματική περιοχή (Botox στα χείλη κτλ) μπορεί να επηρεάσουν άμεσα το χαμόγελο σας. Πρέπει να δείτε το τελικό αποτέλεσμα πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία προετοιμασίας των δοντιών σας για όψεις. Ύστερα από τη λήψη φωτογραφιών και το ψηφιακό σχεδιασμό του νέου σας χαμόγελου, γίνεται εφαρμογή των νέων σχημάτων των  δοντιών στο στόμα σας  με την βοήθεια μιμητικής αποκατάστασης από ακριλική ρητίνη.

Δημήτρης Πάλλης και Δημήτρης Κολοβός, ιδιοκτήτες του Dental Wellness

Κατά την προετοιμασία των δοντιών για όψεις πραγματοποιείται ελάχιστη παρέμβαση στα δόντια σας. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να παρασκευάσουμε το δόντι πάνω από 0,3-0,5 mm ώστε να δεχθεί την όψη πορσελάνης. Ανάλογα με τις διορθώσεις που χρειάζεται να επιτευχθούν στο χαμόγελό σας μπορούν να κατασκευαστούν ακόμα και τμηματικές όψεις χωρίς καθόλου παρασκευή των δοντιών σας. Η διαδικασία είναι πλήρως ανώδυνη.

Η διαδικασία παρασκευής των δοντιών σας για να δεχθούν τις όψεις καθώς και η συγκόλληση αυτών γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Με τη χρήση ειδικών ρητινωδών συγκολλητικών παραγόντων γίνεται η συγκόλληση των όψεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι όψεις να λειτουργούν ως ένα “σώμα” με τα δόντια σας δίνοντας έτσι μια απόλυτα φυσική αίσθηση. Οι όψεις πορσελάνης δεν αποχρωματίζονται και δεν φθείρονται, έχοντας πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Το χρώμα τους δεν επηρεάζεται από χρωστικές (κόκκινο κρασί, καφές, κάπνισμα κλπ).

Αφού αποκτήσετε όψεις πορσελάνης, θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας δύο φορές το χρόνο προκειμένου να γίνεται οδοντικός καθαρισμός από τον οδοντίατρό σας καθώς και έλεγχος των όψεων για την μακροχρόνια διατήρηση τους.