Orlando LGBT

Πρόσφστα μάθαμε για το Orlando LGBT+ , το οποίο είναι ένας επιστημονικός φορέας που ασχολείται με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και επαγγελματίες ψυχικής υγείας προχώρησαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίες για την ίδρυση του Orlando LGBT+ ως απάντηση στις ανάγκες που είχαν εντοοπίσει.

Η προσπάθεια του Orlando LGBT+ απαρτίζεται ήδη από μία ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας με την απαιτούμενη εμπειρία δουλειάς στην κοινότητα και την επιστημονική κατάρτιση σε σχέση με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Στόχος και όραμά της ομάδας αυτής συνεχώς να διευρύνεται, με την προσθήκη νέων επιστημονικών συνεργατών που δεσμεύονται στη συνεχιζόμενη επιμόρφωσή τους και την τήρηση των παραπάνω αρχών.

Ορθώς το Orlando LGBT+ προωθούν τη μόνη σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση σε σχέση με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, βασισμένη στην πλήρη αποπαθολογιοποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, στον απόλυτο σεβασμό στον αυτοπροσδιορισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και στην καταπολέμηση των διακρίσεων, που αποτελούν τον βασικό παράγοντα επικινδυνότητας για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Πρόσφατα μάλιστα ολοκληρώθηκε το πρώτο διήμερο του Ετήσιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος για επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Οι 23 εκπαιδευόμενες-οι και τα 5 μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Προγράμματος, δημιούργησαν από κοινού έναν ασφαλή χώρο μοιράσματος, συμφωνίας, διαφωνίας, κοινών και διαφορετικών εμπειριών.