Το ΝΒΑ σε συνεργασία με την Tech Smart Sports Connectors Corp., ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία της εφαρμογής OWQLO, η οποία λειτουργεί ως κέντρο πληροφοριών για αθλητικές οργανώσεις. Η Jr. NBA OWQLO φτιάχτηκε ειδικά για να παρέχει πληροφορίες σχετικές με την Jr. NBA League σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πουέρτο Ρίκο και στην συνέχεια σε άλλες 29 χώρες σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική όπου διεξάγονται τοπικά πρωταθλήματα Jr. NBA έως την έναρξη της περιόδου 2020-21. 

Στην προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας των νεαρών αθλητών μπάσκετ, των προπονητών και των γονιών, το OWQLO app θα ενσωματώσει μια καινούρια θεματολογία για το Jr. NBA League κι έτσι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω μιας εφαρμογής για όλα τα νέα του πρωταθλήματος.

Θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και ενημερώσεις που αφορούν το πρωτάθλημα, σε φωτογραφίες, βίντεο κ.α.

Οι παίκτες, οι προπονητές και οι γονείς που συμμετέχουν στο Jr. NBA League, θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν προσωπικό προφίλ για να δέχονται πληροφορίες που τους αφορούν κι έχουν σχέση με τις επερχόμενες προπονήσεις, εκδηλώσεις και παιχνίδια.

Η τεχνολογία της OWQLO βοηθά τους προπονητές του Jr. NBA League να παρέχουν στις ομάδες τους εξατομικευμένες οδηγίες και τους γονείς να μαθαίνουν για την πρόοδο των παιδιών τους.

To Jr. NBA, το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων για αγόρια και κορίτσια, διδάσκει τις βασικές δεξιότητες καθώς και τις βασικές αξίες του παιχνιδιού και στοχεύει στην ανάπτυξη και βελτίωση της εμπειρίας των νεαρών αθλητών, των προπονητών και των γονιών. Το NBA έχει σήμερα 89 πρωταθλήματα Jr. NBA League σε 31 χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με τη συμμετοχή πάνω από 40.000 αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 10-14 ετών. Στη Λατινική Αμερική, έχει πρωταθλήματα Jr. NBA σε Αργεντινή, Πουέρτο Ρίκο, Ελ Σαλβαδόρ και Ουρουγουάη.

Κατά την διάρκεια της σεζόν 2019-2020, το NBA θα προσεγγίσει πάνω από 60 εκατομμύρια νέους σε 72 χώρες, διαλέγοντας τους μέσω διάφορων σχολικών προγραμμάτων, κλινικών εξετάσεων, ασκήσεων δεξιότητας και άλλων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν για την επιλογή των παικτών.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Jr. NBA για να μεταφέρουμε την εμπειρία του OWQLO στο παγκόσμιο κοινό του μπάσκετ», δήλωσε ο Co-Founder και CEO της Tech Smart Sports Connectors Corp., Nacho M. Trujillo.

“Είμαστε βέβαιοι ότι οι ομάδες και οι παίκτες του Jr. NBA League θα βρουν το OWQLO ως μια πολύτιμη πλατφόρμα που θα τους παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες και πηγές ανάπτυξης του μπάσκετ”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του NBA και επικεφαλής των επιχειρήσεων μπάσκετ στην EMEA, Chus Bueno. “Το OWQLO δεν είναι μόνο ένα δυναμικό κανάλι για τους νέους που ενδιαφέρονται για το μπάσκετ, αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο για το Jr. NBA για να επεκτείνει και να ενισχύσει το περιεχόμενο των προγραμμάτων του σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική”.

Το brand της OWQLO θα βρίσκεται σε επιλεγμένες εκδηλώσεις Jr. NBA League στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Jr. NBA Drafts και Jr. NBA Finals. Επίσης, θα εμφανίζεται στις φανέλες των παιχνιδιών και θα συμπεριληφθεί στα υλικά επικοινωνίας του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες και οι γονείς των Jr. NBA Basketball League της Αγγλίας και του Πουέρτο Ρίκο μπορούν από σήμερα κιόλας να κατεβάσουν δωρεάν την νέα έκδοση του OWQLO για iOS και Android.