Ουγκάντα

H Ουγκάντα είναι μια χώρα η οποία έχει αυστηρούς νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας και από ότι φαίνεται θέλει να τραβήξει και άλλο το “σχοινί” αφού κατατέθηκε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη φυλάκιση των ανθρώπων που αγαπούν το ίδιο φύλο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Στο κοινοβούλιο της χώρας συζητήθηκε ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει έναν νόνομ μέσω του οποίου θα μπορούν οι αρχές να καταδικάζουν μέχρι και σε 10 χρόνια φυλάκισης τους ανθρώπους που επιλέγουν να έχουν σχέση με ένα άτομο του ιδίου φύλου. Και πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια!

Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει τον έρωτα τον ανθρώπων που έχουν επιλέξει να ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ και στην ουσία καταδικάζεται η αγάπη.

Η Ρεμπίνα Ρουακούτζο, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων που εξέτασε το νομοσχέδιο ανέφερε πως γίνεται συζήτηση και έχουν υποβληθεί οι προτάσεις.

Ο πρόεδρος της χώρας είχε χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους ως “ανώμαλους” και ξεσηκώθηκαν πολλές οργανώσεις που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 17 Μαρτίου συνελήφθησαν 6 άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται ομοφυλοφιλικές πρακτικές.

Ο νόμος δεν αποκλείεται να περάσει κανονικά και η Ουγκάντα συνεχίζει να ζει στο σκοτάδι!

 

Τσέκαρε και αυτά: