Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών : Μια μέρα την οποία δεν πρέπει κανείς να ξεχνά! Μια ημέρα η οποία είναι η πιο σημαντική από ποτέ αφού τα τελευταία δυο χρόνια τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, βίας κατά γυναικών που βρίσκονται σε μια σχέση αλλά και γυναικών που προσπαθούν να δουλέψουν κάτω από δύσκολες συνθήκες βρίσκονται στα ύψη! Και πρέπει να μπει ένα τέλος!

Οι γυναίκες δεν είναι αδύναμες! Είναι πολύ θαρραλέες και δέχονται καθημερινά “κοινωνικά χτυπήματα” τα οποία διαχειρίζονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και βγαίνουν νικήτριες! Αλλά το χτύπημα από έναν άνθρωπο που αγαπάς και πορεύεσαι εαυτόν στη ζωή είναι διαφορετικό!

Είναι ένα χτύπημα το οποίο σε πληγώνει βαθιά! Είναι ένα χτύπημα το οποίο δεν περίμενες ποτέ ότι θα συμβεί σε εσένα! Είναι ένα χτύπημα το οποίο στιγματίζει την ψυχή σου και προσφέρει στην καρδιά σου μια βαθιά χαρακιά που φουντώνει τις φοβίες σου!

Μια στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα σωματικής βίας από την ηλικία των 15 ετών και μετά. Το 55% έχει βρεθεί αντιμετώπιση με μία ή περισσότερες μορφές βίας ενώ το 11% έχει υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά μέσω του διαδικτύου.

Η σιωπή των γυναικών έχει αρχίσει να σπα! Το κίνημα #metoo δυναμώνει και όσες γυναίκες ένωσαν κάποιασ στιγμή στη ζωή τους πώς δεν μπορούν να ορθώσουν ανάστημα ενάντια στον κακοποιητή τους, έχουν αρχίσει να μιλούν! Και η κοινωνία αρχίζει με πολύ βαριά αλλά όχι απαξιωτικά βήματα, να είναι στο πλευρό τους!

Πολλές γυναίκες έχουν υψώσει τη φωνή τους μέσω των Social media και μιλούν για όσα έχουν περάσει! Και ζητούν από όλες μας α μη δεχόμαστε καμία κακοποιητική συμπεριφορά!

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών – Δυο συγκλονιστικές ιστορίες

Μια μητέρα δυο παιδιών, βρήκε παντρεύτηκε αυτόν που νόμιζε πως ήταν ο έρωτας τηςζωής της. Μέχρι που εκείνος ξεκίνησε να συνάπτει σχέσεις με άλλες γυναίκες. Όταν η Έμα Μέρφι τον αντιμετώπισε, εκείνος θεώρησε σωστό να την πλακώσει στο ξύλο. Την βασάνιζε ψυχολογικά, χειροδικούσε διαρκώς, και πολλές φορές οι μελανιές την οδηγούσαν στο νοσοκομείο.

Η Έμα αποφάσισε να βρει το θάρρος και να μιλήσει! Ανάρτησε ένα βίντεο στο Youtube και μοιράστηκε την ιστορία της!

Η καραντίνα ήταν η εποχή που η Ρομέλα από το Μπανγκλαντές βίωσε το απόλυτο μαρτύριο καθώς συνειδητοποίησε πώς παντρεύτηκε έναν άνδρα ο οποίος είχε ως μόνο σκοπό στη ζωή του να την κακοποιεί.

Έμεινε έγκυος και έχασε το παιδί τους με αποτέλεσμα εκείνος να την τιμωρεί με βίαιες πράξεις και να δέχεται συχνά χτυπήματα τα οποία την άφηναν να κείτεται στο πάτωμα για πολλές ώρες.

Ο αδερφός της ήταν το πρόσωπο που την βοήθησε να ξεφύγει από αυτή την κακοποιητική σχέση και βρέθηκε σε ένα κέντρο με άλλες κακοποιημένες γυναίκες, στο Ταράνγκο.

Πλέον, ζει τη ζωή της όπως θέλει και έχει αφήσει πίσω της όσα συνέβησαν αλλά η πληγή δύσκολα κλείνει!

Σπάστε τη σιωπή και μιλήστε!

Τσέκαρε και αυτά :

Κατερίνα Καινούργιου : Η “αλήθεια” που συγκίνησε

Μέμος Μπεγνής : Τον “τσακώσαμε” στο στούντιο