Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών : Υπάρχει μια πολύ σημαντική γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας στο οποίο μπορούν να καλούν όλες οι γυναίκες που βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές στην καθημερινότητα τους από τους νταήδες που δε σέβονται και δεν αγαπούν πραγματικά.

Η τηλεφωνική γραμμή 15900 είναι αυτή που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί η κάθε γυναίκα που βιώνει βίαιες καταστάσεις να καλέσει και να ζητήσει βοήθεια.

ad

Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 λειτουργεί πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και παρέχει άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε όλους τους πολίτες και τους φορείς.

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών – Η Γραμμή στελεχώνεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς/ες επιστήμονες με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα έμφυλης βίας και οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα το προσωπικό της Γραμμής να καλέσει πίσω τις γυναίκες σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο διαθέσιμος χρόνος ομιλίας τους που έχουν στον πάροχό τους, ενώ τα θύματα βίας μπορούν να επικοινωνήσουν και με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Υπενθυμίζεται σε αυτό το πλαίσιο ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν για περιστατικά βίας, έμφυλης ή ενδοοικογενειακής, και στον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων του. Οι κλήσεις από εκεί διαβιβάζονται αμέσως στη Γραμμή SOS 15900. Οι κλήσεις στο 1555 είναι επίσης δωρεάν.

Τσέκαρε και αυτά :

Χριστούγεννα στο Δουβλίνο : Τι να κάνεις αν πας

Gucci : Αποχωρεί ο Alessandro Michele