Το [email protected] με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, προσκαλεί παιδιά και εφήβους (ηλικίας 4-17 ετών) να σχεδιάσουν το δικό τους γραμματόσημο.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σε όλα τα επίπεδα (σχεδίαση και κατασκευή, λειτουργία, αποτύπωμα στο τοπικό οικοσύστημα), γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έναν τρόπο διαφορετικό που του επιτρέπει να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους μαθητές και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον.

ad

Καλεί, λοιπόν, όλα τα παιδιά να εμπνευστούν από το φυσικό περιβάλλον και τον πλανήτη μας και να ζωγραφίσουν όποιο θέμα τους αρέσει. Το ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, θα τυπώσει σε γραμματόσημα τις πρώτες 200 ζωγραφιές που θα λάβει και θα ταχυδρομήσει στα παιδιά το γραμματόσημο με τη ζωγραφιά τους. Επιπλέον, όλες οι ζωγραφιές που θα σταλούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Στείλτε, λοιπόν, άμεσα τη ζωγραφιά σας και μπορεί να είστε ένα από τα παιδιά που θα τη δουν να γίνεται γραμματόσημο!

Πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής:
  • Πάρτε ένα χαρτί μεγέθους Α4 και τοποθετήστε το οριζόντια.
  • Σχεδιάστε με ένα μολύβι την ιδέα σας. Θυμηθείτε: το θέμα σας είναι το περιβάλλον.
  • Διαλέξτε τα χρώματα που σας αρέσουν και μετά χρωματίστε με ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους τη ζωγραφιά σας.
  • Βγάλτε τη ζωγραφιά σας μια ευκρινή φωτογραφία ή σκανάρετε τη.
  • Μπείτε στο www.snfcc.org/mystamp και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής. (Σημείωση: Η συμπλήρωση της φόρμας πρέπει να γίνει από ενήλικα).
  • Στείλτε μας τη ζωγραφιά σας!
  • Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει μόνο με μία ζωγραφιά.
  • Κρατήστε τη ζωγραφιά που μας στείλατε γιατί, σε περίπτωση που δεν φαίνεται καθαρά, θα σας ζητήσουμε να την ξαναστείλετε.
  • Μπορείτε να στείλετε τα έργα σας από τις 5 έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Σχεδιασμός: Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός Μετεωρολόγος M.Sc FRMetS, Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εικαστική Επιμέλεια: Κατερίνα Κηπενή Θαλασσινού, εικαστικός, Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

Δείτε το βίντεο και σχεδιάστε το δικό σας γραμματόσημο:

Το πρόγραμμα «Σχεδιάζω το δικό μου γραμματόσημο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).