Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2020: Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το 2018, όρισε την 3η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Στην διακήρυξή της, τα Ηνωμένη Έθνη αναγνωρίζουν το ποδήλατο ως ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον βιώσιμο μέσο μεταφοράς. Το ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και ως μέσο μετακίνησης για πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για την ατομική μας υγεία αλλά και το περιβάλλον.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020, διοργανώνει δράση ζωγραφικής με θέμα «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!» και προσκαλεί παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού, να συμμετέχουν αποστέλλοντας τις ζωγραφιές τους, ώστε να φιλοξενηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχος της ελληνικής πολιτείας είναι η ενθάρρυνση και προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων ώστε να αποτελεί η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου έναν βιώσιμο τρόπο μετακίνησης για όλους.

Οι ζωγραφιές μπορούν να αποστέλλονται μέχρι τις 2 Ιουνίου 2020 στο podilato2020@yme.gov.gr σύμφωνα με τους παρακάτω όρους συμμετοχής.

Θα κληρωθούν τρία παιδικά ποδήλατα που προσφέρει η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.ΒΙ.Π.Ε.

Για να διαβάσετε τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, πατήστε εδώ.

Λεπτομέρειες για τους όρους και τον τρόπο συμμετοχής στη δράση «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!» :

ΟΔΗΓΙΕΣ & ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Σε μαθητές Δημοτικού

ΘΕΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: Τα παιδιά ζωγραφίζουν μια πραγματική ή μια φανταστική διαδρομή με το ποδήλατό τους. Κάθε παιδί μπορεί να εμπνευστεί από ότι του κάνει εντύπωση στη μετακίνησή του με το ποδήλατο ή πώς φαντάζεται την πόλη/περιοχή του κάνοντας ποδήλατο. Άλλες πηγές έμπνευσης μπορεί να είναι η συνύπαρξη ποδηλάτων με τους πεζούς ή με άλλα μέσα μετακίνησης (π.χ. αυτοκίνητα, ΜΜΜ, μηχανοκίνητα δίκυκλα, πατίνια κ.λπ). Μέσα από αυτή τη δράση ενθαρρύνονται οι μικροί ζωγράφοι να αποτυπώσουν σε χαρτί/καμβά, με τη δική τους ματιά, τη μετακίνηση με το ποδήλατό τους, τι τους αρέσει, τι τους δυσαρεστεί ή πως φαντάζονται μια υπέροχη διαδρομή κάνοντας ποδήλατο!

ΜΕ ΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ: Κάθε παιδί καλείται να διαλέξει για τη ζωγραφιά του τα χρώματα και τα υλικά που του αρέσουν. Μπορεί να χρησιμοποιήσει χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές κτλ. Προτείνεται η ζωγραφιά να διαθέτει ζωντανά χρώματα και καθαρά σχήματα, ώστε να μεταφερθεί με ευδιάκριτο τρόπο στην ψηφιακή της μορφή.

Τα έργα των μικρών ζωγράφων, πρέπει να είναι σχεδιασμένα και χρωματισμένα στο χέρι και όχι με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κολάζ με φωτογραφίες ή εκτυπώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Στη δεξιά κάτω πλευρά της ζωγραφιάς, αναγράφεται με ευδιάκριτο τρόπο το όνομα του παιδιού και το αρχικό γράμμα του επωνύμου του (ή, αν το επιθυμεί, μόνο τα αρχικά του), η τάξη στην οποία φοιτά και ο τόπος κατοικίας.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή των παιδιών στη δράση ζωγραφικής είναι δωρεάν. Κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος στη δράση μόνο με μια ζωγραφιά, η οποία αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην καθορισμένη ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ:

Η ζωγραφιά αποστέλλεται από τον κηδεμόνα για λογαριασμό του παιδιού μόνο ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο, σε ψηφιακή μορφή JPG αποθηκευμένο με το όνομα του παιδιού και την τάξη στην οποία φοιτά (π.χ. ΆγγελοςΑ.jpg για την Α’ τάξη δημοτικού).

Οι ζωγραφιές αποστέλλονται έως την Τρίτη 02 Ιουνίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email): pοdilato2020@yme.gov.gr

Το μέγεθος του αρχείου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ τα 2 MB.

Στο ΘΕΜΑ/SUBJECT του email θα πρέπει να αναγράφεται: ΠΟΔΗΛΑΤΟ 2020, το όνομα του παιδιού και η τάξη (π.χ. ΠΟΔΗΛΑΤΟ 2020 ΑΓΓΕΛΟΣ Α).

Στο κείμενο του email αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο).

Στο αρχείο JPG που αποστέλλεται ΔΕΝ θα πρέπει να φαίνονται πρόσωπα, χέρια, αντικείμενα κτλ. Η εικόνα θα πρέπει να είναι η ζωγραφιά του παιδιού ΚΑΙ ΜΟΝΟ, διαφορετικά δεν θα γίνεται αποδεκτή και δεν θα δημοσιεύεται.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διατηρεί το δικαίωμα να μην αναρτήσει ζωγραφιές που περιέχουν προσβλητικό, υβριστικό περιεχόμενο κ.λπ.

Πριν την αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί και συμφωνείτε με τους όρους συμμετοχής που περιγράφονται στο παρόν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΜΜΕ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:

Οι ζωγραφιές των παιδιών θα δημοσιευτούν στον διαδικτυακό ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σε περίπτωση χρησιμοποίησής τους για σκοπούς δημοσιότητας σχετικά με τη δράση ζωγραφικής «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!» δεν αξιώνεται αποζημίωση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ:
Τα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συλλέγονται αποκλειστικά στο πλαίσιο της δράσης: «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!» για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτής και διαγράφονται αμέσως με την ολοκλήρωση της δράσης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λαμβάνει όλα τα αναγκαία ρυθμιστικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μπορείτε περαιτέρω να ενημερωθείτε για την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων των υποκειμένων στο σύνδεσμο https://www.yme.gr/oroi-xrisis καθώς και να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpo@yme.gov.gr για κάθε σχετικό ζήτημα.

Ο κηδεμόνας του παιδιού μπορεί να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο podilato2020@yme.gov.gr και να ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και της ζωγραφιάς του παιδιού από τον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οποτεδήποτε.

Η ηλεκτρονική αποστολή της ζωγραφιάς στο podilato2020@yme.gov.gr ισοδυναμεί με αποδοχή των οδηγιών και όρων συμμετοχής που αναγράφονται στο παρόν.