Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023 :Οι γυναίκες όλου του πλανήτη γιορτάζουν στις 8 Μαρτίου και η Google θέλησε να τις τιμήσει με ένα ιδιαίτερο doodle το οποίο δημιουργήθηκε με πολλύ αγάπη!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Κάθε χρόνο όλες οι γυναίκες του πλανήτη έχουν τη δική τους μέρα η οποία θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 από τον ΟΗΕ με σκοπό να αναδειχθούν τα δικαιώματα της γυναίκας και να φανούν τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη!

Οι γυναίκες καταφέρνουν καθημερινά να έρχονται αντιμέτωπες με πολύ σκληρές συνθήκες και σε χώρες όπως είναι το Αφγανιστάν έχουν σχεδόν χάσει τη φωνή τους διότι το καθεστώς τις θέλει σιωπηλές! Ωστόσο, υπάρχουν αγωνίστριες οι οποίες δεν υποτάσσονται και μάχονται για όλες.

Πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με πρωτοβουλία του ΣΟσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη η Εθνική Ημέρα της Γυναίκας καθώς θέλησε να τιμήσουν τη μεγάλη διαμαρτυρία που έκαναν γυναίκες στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας και ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας το 1857., στις 8 Μαρτίου.

Οι ΗΠΑ έκαναν την αρχή και σε ένα συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που σημειώθηκε στην Κοπεγχάγης το 1910 100 σύνεδροι από 17 χώρες συμφώνησαν στην πρόταση τριών γυναικών από τη Γερμανία – Ντουνκερ , Τσέτκιν, Τσιτς – να γιορτάζουν κάθε χρόνο τις γυναίκες.

Πολλές ήταν οι χώρες που υιοθέτησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά τη δεκαετία του ’60 όπου το φεμινιστικό κίνημα άρχισε να ανεβαίνει, ο ΟΗΕ αποφάσισε να θεσπίσει την ημέρα.

Εν έτει 2023 θα περίμενε κανείς πως οι γυναίκες θα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες και πως θα μπορούν να εργάζονται με τους ίδιους μισθούς και θα χαίρουν ίσως αναγνώρισης, αλλά δυστυχώς σε πολλές χώρες οι γυναίκες συνεχίζουν να μην έχουν φωνή και να θεωρούνται το αδύναμο φύλο!

Τσέκαρε και αυτά: