Παγκόσμια ημέρα του άνδρα

Παγκόσμια ημέρα του άνδρα: Νόμιζες πως θα ξεχνούσαμε αυτή τη μέρα γλυκό μου και τρυφερό κουναβάκι! Όχι, βέβαια! Τι μας πέρασες!

Όσο και αν θέλω να ρίξω «λάσπη» στο πρόσωπο των ανδρών, οφείλω να είμαι δίκαιη και να αναφερθώ σε κάποια στοιχεία τα οποία διαθέτουν και τα αγαπάμε ιδιαίτερα! (θα σας περιλάβω άλλη μέρα αγαπημένα πλάσματα που μας τυραννάτε!).

 

Μπορεί να μας σπάνε τα νεύρα με τις κινήσεις τους, να μας τρελαίνουν με κάποια πράγματα τα οποία κάνουν και ενίοτε να μας στεναχωρούν με τις πράξεις τους, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το fact πως αυτά τα κάνουμε και εμείς (απλά μας συμφέρει να τα ρίχνουμε όλα σε αυτούς γιατί τέτοιες είμαστε). Αλλά σκέψου πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς άνδρες; Όχι και πολύ καλός!

Η Παγκόσμια ημέρα του άνδρα καθιερώθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1999 σε νησιά της Καραϊβικής και ο λόγος είναι πολύ απλός! Για να μας υπενθυμίζεται αυτή τη μέρα η σημαντική συνεισφορά των αγοριών στην κοινωνία!

Και σκεφτήκαμε 5 πολύ απλούς λόγους για τους οποίους τα αγόρια είναι πλάσματα τα οποία αγαπάμε πολύ (όσο και αν τα κράζουμε)!

#1. Θα κάνουν τα πάντα για να γελάσουμε όταν δεν είμαστε καλά! Είτε είναι φίλοι μας, είτε είναι το αμόρε, θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να νιώσουμε καλά και να μας ανεβάσουν τη ψυχολογία! Το ξέρεις πολύ καλά πως δεν είμαστε και τα πιο εύκολα πλάσματα (περίοδος-νεύρα-εγκυμοσύνες και άλλα πολλά δε μας καθιστούν και τις πιο ήσυχες οντότητες στον πλανήτες) και οι άνδρες, οι σωστοί, οι τίμιοι είναι στο πλευρό μας για να μας φροντίσουν και να μας περιποιηθούν!

#2. Μας προστατεύουν! Όσο και αν θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητες και να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα μόνες μας, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως όταν έχουμε έναν άνδρα στο πλευρό μας ο οποίος μας αγαπά, νιώθουμε προστασία και ασφάλεια! Κορίτσια μου, ας είμαστε ειλικρινείς παρακαλώ!

#3. Πίσω από το σκληρό προσωπείο που μας δείχνουν, κρύβεται ένα «παιδί» και όταν ξεκινούν να κάνουν ζουζουνιές και τσαχπινιές, εμείς λιώνουμε όπως το κεριά που ανάψαμε για να απολαύσουμε ένα αφρόλουτρο!

 

#4. Στους περισσότερους άνδρες επικρατεί η λογική «1+1» κάνει δυο, και το γεγονός πως δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν τα πράγματα πιο απλά μπορεί να μας σπάει τα νεύρα και να μας φέρνει στα κλαδιά, αλλά είναι ένα σκεπτικό που τους επιτρέπει να προχωρούν πιο εύκολα και δε γίνεται να μην το εκτιμήσουμε αυτό!

#5. Όπως και να το κάνουμε, είναι μοναδικοί! Και όσο και να γκρινιάζουμε, να τους αποκαλούμε με διάφορα ονόματα που χαρακτηρίζουν κάποια πλάσματα του ζωικού βασιλείου, δεν παύουν να είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μας και πάντα θα τους ευχαριστούμε για όλα όσα κάνουν για εμάς!

Υστερόγραφο: Το εν λόγω κείμενο απευθύνεται σε άνδρες οι οποίοι δεν είναι μισογύνηδες, είναι άνδρες οι οποίοι στηρίζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων και δε φοβούνται να αποδεχτούν τον κόσμο για αυτό που είναι πραγματικά!