Παγκόσμια μέρα AIDS 2022

Παγκόσμια μέρα AIDS 2022 : Η 1η Δεκεμβρίου είναι η πιο κατάλληλη ημέρα για να ενημερωθεί ο κόσμος για τον ιό HIV καθώς σε όλο τον κόσμο υπάρχουν καμπάνιες ενημέρωσης, ημερίδες αλλά και πληθώρα συνεντεύξεων από ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι επιστρατεύονται για την κατάλληλη ενημέρωση του κόσμου.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Κατά το παρελθόν υπήρξαν διάσημοι άνθρωποι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό που είχε σκορπίσει τον θάνατο κατά τη δεκαετία του ’80 και των ’90s. Kαι αυτοί οι άνθρωποι επέλεξαν να μιλήσουν για τον ιό γιατί ήθελαν να ξέρει ο κόσμος με αυτά που βρίσκονται αντιμέτωποι διότι υπήρξαν “καλοθελητές” οι οποίοι απείλησαν πως θα αποκαλύψουν το “μυστικό” τους .

Φρέντι Μέρκιουρι

Ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της ροκ σκηνής ήταν ο Φρέντι Μέρκιουρι! Μια φωνή η οποία δεν μπόρεσε να αντικασταθεί ποτέ και από κανέναν. Ένας άνδρας που πάλεψε με τα πάθη του και έφυγε από τη ζωή δίνοντας μάχη με τον ιό HIV. O τεράστιος καλλιτέχνης άργησε να μοιραστεί το “μυστικό του” με τους θαυμαστές του γιατί δεν ήθελε να τσαλακωθεί ή να χαλάσει η εικόνα του και ήθελε όλοι να τον θυμούνται σαν μια τεράστια ντίβα που δεν υπολόγιζε τίποτα και κανέναν.

Κοντσίτα 

Η αγαπημένη Κοντσίτα η οποία κατάφερε να κερδίσει τη Εurovision με το τραγούδι “Rise like a phoenix” ανακοίνωσε στους θαυμαστές πως είναι θετική στον ιό HIV. H σποκάλυψη έγινε μετά από απειλές που δέχτηκε.

“Σήμερα ήρθε η μέρα από την οποία θα απελευθερωθώ από ένα σπαθί το οποίο κουβαλάω: Είμαι θετική στον ιό HIV, μπορεί πολλούς από εσάς να μην τους ενδιαφέρει αλλά αναγκάζομαι να το πω διότι ένας πρώην φίλος απειλεί να βγάλει δημόσια αυτά τα προσωπικά ιατρικά μου στοιχεία”,είχε πει. 

Μάτζικ Τζόνσον 

Ένας από τους πιο δυνατούς μπασκετμπολίστες των ’90s χρειάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αφήσει την ομάδα του, τους Λος Άντζελες Λέικερς γιατί διαγνώστηκε θετικός στον ΗIV. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα καθώς πάλεψε για να αποδείξει πως δεν πρέπει να στιγματίζεται κανείς και πλέον είναι ένας από τους ενεργούς αναλυτές του ΝΒΑ.

Τσέκαρε και αυτά :

Κατερίνα Παπουτσάκη: Νέες εμφανίσεις στο Σταυρό

Zώδια γάμος 2023 : Ποιοι δε θα παντρευτούν