Στο Παγκράτι το τρίτο Pocket Park.

Ένα τρίτο Pocket Park ολοκληρώθηκε στην Αθήνα μετά το πρώτο πάρκο στην Κυψέλη και τον Κολωνό και αυτή τη φορά έρχεται στο Παγκράτι.

Πρόκειται για ένα Pocket Park που παραδόθηκε στο δήμο Αθηναίων το μεγαλύτερο μέχρι τώρα πάρκο που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή της P&G και της Οργάνωσης Γης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου”.

ad

Παγκράτι

Το συγκεκριμένο πάρκο είχε στόχο να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα για να αλλάξει η αισθητική και κλιματική αναβάθμιση στην περιοχή στο Παγκράτι.

Πρόκειται για μία έκταση 750 τετραγωνικών μέτρων που τοποθετήθηκαν 1.150 είδη φυτών και δέντρων που μάλιστα έχουν πυκνή φύτευση για να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα στην περιοχή.

 

Το πάρκο αυτό σχεδιάστηκε από επαναχρησιμοποιημένα ξύλα ενώ τοποθετήθηκε ένα αειφόρο σύστημα αποστράγγισης υδάτων και έτσι να φωτίζονται δέντρα.

Ο φωτισμός θα προέρχεται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά για να μειωθεί η φωτορύπανση. Επίσης, στο νέο Pocket Park υπάρχουν διάδρομοι, καθίσματα, αλλά και θέσεις για ποδήλατο, ενώ παρέχεται και νερό για τους επισκέπτες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε πως τη θέση του μαύρου και των σκουπιδιών παίρνει σταδιακά το πράσινο και η ζωή.