People

Εμείς το Παγκράτι το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Και το επισκεπτόμαστε εννοείται πυκνά συχνά γιατί μας αρέσει η ατμόσφαιρα, τα μπαράκια και φυσικά έχει από τα καλύτερα φαγητά της πόλης.

Μετά την καραντίνα όμως και όχι μόνο είδαμε μία εικόνα που δεν μας ενθουσίασε. Λίγο πριν γίνει η άρση της καραντίνας περάσαμε με το αυτοκίνητο από την πλατεία Βαρνάβα και αυτό που είδαμε μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Τα μπαρ της περιοχής ανοιχτά, φυσικά χωρίς τραπέζια για να είμαι και νομοταγείς πολίτες, αλλά όλος ο κόσμος έξω από το μαγαζί. Και όταν λέμε όλος ο κόσμος το εννοούμε. Ασφυκτικά γεμάτα τα πεζοδρόμια, γεμάτη η πλατεία Βαρνάβα, γεμάτα τα παγκάκια, γεμάτοι οι δρόμοι. Η χαρά της διασποράς του covid.

Μείναμε λίγο εκεί και βλέπαμε τι συμβαίνει! Ο κόσμος έξω από τα μαγαζιά σε ουρές και περίμενε να μπαίνει ένας ένας μέσα στα μαγαζιά ώστε να παραγγείλει το ποτό και να το πάρει και να το πιει έξω που γινόταν πανζουρλισμός.

Κανένα μέτρο, καμία απόσταση και καμία κοινωνική ευαισθησία και για όσους βρίσκονταν εκεί αλλά και για όσα μαγαζιά εξυπηρετούσαν τον κόσμο.

Και για κάποιο λόγο αυτός ο πανζουρλισμός συνεχίζεται ακόμα και τώρα. Θα μου πει κάποιος τώρα δεν υπάρχει καραντίνα οπότε μπορούμε να βγαίνουμε άνετα για ποτό, φαγητό και όλα. Αλλά αυτό που γίνεται στο Παγκράτι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Πολλά μαγαζιά, δεν θα αναφέρω ονόματα για να μην με πείτε κακεντρεχή όπου ο κόσμος στοιβάζεται απέξω κυριολεκτικά σαν σταφύλια.

Κανένα μέτρο ασφαλείας, καμία κοινωνική απόσταση και ένας πανικός από κόσμο. Όλοι ο ένας πάνω στον άλλον και η αστυνομία να περνά έξω από τα μαγαζιά αυτά και να σφυρίζει αδιάφορα. Και φυσικά κανένας έλεγχος μπροστά σε μία άκρως απαράδεκτη εικόνα και φυσικά και επικίνδυνη.

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς οι χαζούληδες… ποιον μπάρμπα έχουν στην Κορώνη και μπορούν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τέτοια ασυδοσία και κυρίως επιπολαιότητα.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος