Πακιστάν

Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με το στόμα ανοιχτό όσα καταγγέλουν ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς στο Πακιστάν φέρεται να διαπράττονται “εγκλήματα” κατά μικρών κοριτσιών τα οποία απαγάγουν με σκοπό να τα παντρέψουν με μεγαλύτερος άνδρες.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι ειδικοί καταγγέλουν πώς έχει παρατηρηθεί αύξηση των απαγωγών, των προσηλυτισμό και των γάμων νεαρών κοριτσιών από θρησκευτικές μειονότητες και καλούν την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς η ανησυχία είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει μια ομάδα ανεξάρτητων ειδικών που αποτελείται από 12 άτομα,  κορίτσια μέχρι 13 ετών γίνονται θύματα σωματεμπορίας και παντρεύονται με άνδρες που έχουν τα διπλάσια χρόνια τους και προσπαθούν να τα προσηλυτίσουν στο Ισλάμ.

Αυτοί οι γάμοι όπως αναφέρουν σε έκθεση τους προκαλούν τεράστια ανησυχία καθώς τα κορίτσια δέχονται απίστευτη βία και δημιουργούν καθημερινά νέα θύματα βιασμού.

Οι ειδικοί ζητούν από την κυβέρνηση του Πακιστάν να λάβει μέτρα και να εξετάσει σοβαρά αυτές τις καταγγελίες.

“Τα μέλη της οικογένειες αναφέρουν ότι οι καταγγελίες των θυμάτων σπάνια λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την αστυνομία, η οποία είτε αρνείται να τις καταγράψει είτε ισχυρίζεται ότι δεν έχει διαπραχθεί κανένα έγκλημα διότι πρόκειται για ‘γάμους από έρωτα’”, αναφέρουν στην έκθεση τους και η απορία είναι γιατί δε γίνεται κάτι για να μπορέσουν να σώσουν αυτά τα κορίτσια!

Τσέκαρε και αυτά: