Πάκο Ραμπάν

Ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας με τις μοναδικές κολόνιες που όλοι έχουμε φορέσει κάποια στιγμή στη ζωή μας, Πάκο Ραμπάν, έφυγε από τη ζωή σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ σε ηλικία 88 ετών.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Σύμφωνα με το Reuters, ο διεθνούς φήμης Ισπανός σχεδιαστής μόδας γνωστός για τα ιδιαίτερα designs του στις κολόνιες αλλά και τις δημιουργίες του που θύμιζαν διαστημικές στολές, έφυγε από τη ζωή και τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισπανικού γκρούπ, Puig.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paco Rabanne (@pacorabanne)

Ποιος ήταν ο Πάκο Ραμπάν

Γεννημένος στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, στις 18 Φεβρουαρίου 1934, ο γνωστός σχεδιαστής εργάστηκε από μικρή ηλικία στο χώρο της μόδας αφού η μητέρα του ήταν μοδίστρα και είχε πολλές εικόνες που μπορούσε να αξιοποιήσει στο μυαλό του.

Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι αλλά όταν αποφοίτησε, θέλησε να ασχοληθεί περισσότερο με τη μόδα.

Βρέθηκε σε πασίγνωστους γαλλικούς οίκους όπως είναι ο Dior και ο Givenchy, ενώ το 1966 ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στη δημιουργία δικών ρούχων και κοσμημάτων. Ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που έβαλε στις επιδείξεις του μοντέλα τα οποία ήταν άλλου χρώματος και αγάπησε όλες τις εθνικότητες που συνέβαλαν στο χώρο της μόδας.

Ο σχεδιαστής μόδας είχε πολύ έντονο το στοιχείο της αρχιτεκτονικής στις δημιουργίες του ενώ κατάφερε να δημιουργήσει ολόκληρες κολεξιόν βασισμένες στα αρώματα του τα οποία πάντα επιλέγουν άνδρες και γυναίκες για την καθημερινότητα τους.

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στο χώρο της μόδας που επέλεξε να βάλει στην άκρη το σοφιστικές στιλ και να φέρει στο προσκήνιο τα κοριτσίστικα looks ενώ κατάφερε να λάβει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις για τη συνεισφορά του στη μόδα.

O σχεδιαστής αγαπήθηκε από πολλούς και θα τον θυμόμαστε όλοι !

Τσέκαρε και αυτά: