pao

Παναθηναϊκός: Οι φίλοι του τριφυλλιού ήταν σε αναμμένα κάρβουνα τον τελευταίο καιρό, με όλες αυτές τις εξελίξεις!

Τώρα μπορούν να νιώθουν λίγο πιο άνετα καθώς η ομάδα θα μείνει στην Euroleague.

Το τριφύλλι μπορεί να έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Euroleague με κάθε τρόπο. Το «τριφύλλι» έχει πολλά παράπονα από την λίγκα, σε ό,τι αφορά τη δομή της, τα έσοδά της και όχι μόνο.

Να θυμίσουμε ότι το «τριφύλλι» επανέλαβε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας (22/6) τη θέλησή του να αποχωρήσει οριστικά από τη διοργάνωση.

Όμως σε εκείνο το σημείο οι υπόλοιπες ομάδες πήραν τον λόγο με τη «φωνή» της Μακάμπι να είναι η πιο χαρακτηριστική και να επαναλαμβάνει πως η θέση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης είναι μεταξύ των κορυφαίων. Στην ουσία, οι ομάδες είπαν αυτά που είχαν τονίσει και στην επίσημη ανακοίνωσή τους προ ημερών.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Euroleague ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει πρόθεση για συναινετικό διαζύγιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν οι «πράσινοι» κάνουν το βήμα της αποχώρησης θα πρέπει να δώσουν 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπει η απαραίτητη ρήτρα. Παράλληλα, η Euroleague τόνισε πως σε περίπτωση που φύγει το «τριφύλλι», τότε θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, που θα φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ακόμα.

Έτσι δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» για το διαζύγιο…και οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό που θα έφτανε τα 20 εκατομμύρια ευρώ για να φύγουν από την Euroleague.

Oι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να πληρώσουν τόσα χρήματα για να αγοράσουν την… ελευθερία τους….Οπότε θα μείνουν!