Πανδημία - Εργασία

Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές συνέπειες σε όλη μας τη ζωή και το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, αφού αναπτύσσεται ταχέως μία νέα υβριδική συνθήκη.

Αξίζει μόνο να αναφερθεί πως μόνο το 9% του εργατικού δυναμικού σε παγκόσμια κλίμακα, που αυτή τη στιγμή εργάζεται από το σπίτι, μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέψει στην εργασία του από το γραφείο με τις ίδιες συνθήκες που επικρατούσαν πριν τον κορονοϊό.

Το νέο αυτό υβριδικό περιβάλλον εργασίας φαίνεται πως είναι ένθερμος υποστηρικτής της τηλεργασίας, ενώ και οι συνθήκες εργασίας μέσα στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης φαίνεται να αλλάζουν άρδην.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την παγκόσμια μελέτη ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Global Workforce Study και έγιναν γνωστές μέσα από το 7ο Technology Forum και τον Αριστοτέλη Γεωργίου που είναι στέλεχος της Cisco.

Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι το 98% στις εταιρικές συναντήσεις πλέον θα απαρτίζονται από άτομα που δεν θα βρίσκονται σε κανένα τραπέζι συσκέψεων αλλά πλέον στο σπίτι τους.

Άλλωστε και πριν την πανδημία πάνω από τους μισούς μεγάλους οργανισμούς παγκοσμίως είχαν κάνει σαφή την πρόθεσή τους να μειώσουν το αποτύπωμα του γραφείου τους, που σημαίνει ουσιαστικά το μέγεθος των εγκαταστάσεών τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όσο πιο γρήγορα πραγματοποιηθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, αυτό είναι και που θα κρίνει τον νικητή μετά την πανδημία.