Πανδημία

Η πανδημία δεν έχει αφήσει σε κανέναν θετικά συναισθήματα, καθώς βρεθήκαμε ξαφνικά αντιμέτωποι με άγνωστες συνθήκες και χρειάστηκε να παραδώσουμε την “ελευθερία” μας χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει πραγματικά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Ίαν Γκότλιμπ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, φαίνεται πώς το στρες που προκάλεσε η νέα συνθήκη στην οποία μπήκε όλη η ανθρωπότητα, επηρέασε τους νέους ανθρώπους εγκεφαλικά και… γέρασαν πολύ νωρίτερα!

Οι ψυχικές περιπτώσεις που ενδεχομένως να έχουν προκληθεί στους νέους μπορεί να είναι πολύ χειρότερες όσο περνά ο καιρός διότι αλλάζουν πάλι οι συνθήκες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής «Biological Psychiatry: Global Open Science», και μελετήθηκαν 163 εγκέφαλοι παιδιών πριν από το 2016 και κατά τη διάρκεια της πανδημίας 2020-2022.

“Ξέραμε ήδη από άλλες μελέτες ότι η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία των νέων, αλλά δεν γνωρίζαμε κατά πόσο έχει επηρεαστεί και οργανικά ο εγκέφαλός τους” ανέφερε ο δρ Γκότλιμπ.

Όσο μεγαλώνουμε ο εγκέφαλος ακολουθεί τη φυσιολογική πορεία της ζωής, και γερνά και αυτός. Τα παιδιά μεγαλώνουν και αυτά, αλλά μέσω κάποιων καταστάσεων μπορεί να επιταχυνθεί η ωρίμανση του εγκεφάλου.

Η πανδημία κατάφερε να προκαλέσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου με πιο γρήγορους ρυθμούς και εμφανίζεται μια πιο γερασμένη εικόνα.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε πως οι νέοι που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχαν περισσότερα προβλήματα στη ψυχική τους υγεία και πως ο ιππόκαμπος ήταν διογκωμένος σε σχέση με το φυσιολογικό.

Τσέκαρε και αυτά :

GNTM 5 : Με εσώρουχα ο Καράβας στο πλατό

Πρωτοχρονιά 2023 : Τα nail looks που πρέπει να κάνεις