Πανσέληνος Φεβρουαρίου

Η Πανσέληνος Φεβρουαρίου έρχεται και είναι γνωστή και ως Πανσέληνος του Χιονιού εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκείνη την εποχή.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2023 έρχεται στις 5 του ερχόμενου μήνα και θα πραγματοποιηθεί περί τις 8:38 το βράδυ εκείνης της ημέρας

Το φεγγάρι αυτό ονομάστηκε και Πανσέληνος Χιονιού γιατί εκείνη την περίοδο του χρόνου στη Βόρεια Αμερική οι χιονοπτώσεις είναι πολύ πυκνές. Μάλιστα λόγω των χιονοπτώσεων και των ισχυρών χιονοθύελλων το κυνήγι για τους ιθαγενείς της Αμερικής ήταν τρομερά δύσκολο και για αυτό το λόγο το ονόμαζαν και Φεγγάρι της Πείνας.

Λόγω λοιπόν των άγριων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το μήνα Φεβρουάριο το φεγγάρι ονομάζεται του χιονιού, αφού στο βόρειο ημισφαίριο της γης, ο χιονιάε είναι ο πιο σφοδρός στις περισσότερες χώρες.

Αυτό το φεγγάρι έρχεται και προετοιμάζει τις αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων, αλλά και για τα ζώδια, αφού τα γεγονότα που θα έρθουν θα προκαλέσουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στους περισσότερους τομείς της ζωής μας.

Αξίζει να σημειωθει ότι η νέα χρονιά του 2023 θα έχει 13 Πανσελήνους που σημαίνει πως ένας από τους δώδεκα μήνες θα έχει δύο ολόγιομα φεγγάρια. Η προηγούμενη Πανσέληνος Ιανουαρίου ήταν στις 06 του μήνα, ενώ την επόμενη Πανσέληνο τον Μάρτιο θα είναι στις 7 Μαρτίου.

Η Πανσέληνος Απριλίου πέφτει πάλι στις 06 του μήνα της άνοιξης.

Τσέκαρε κι αυτό: