Αν θες να φας κάτι ελαφρύ, και θέλεις να το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, η παντζαροκεφτέδες είναι η καλύτερη λύση, και σου έχουμε την καλύτερη συνταγή.
Με πολύ απλά βήματα και υλικά που μπορείς να έχεις ήδη στο σπίτι σου μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ νόστιμο φαγητό, το οποίο είναι και vegetarian.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τους παντζαροκεφτέδες:
2 φλ. τριμμένο παντζάρι (στον τρίφτη του κρεμμυδιού)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
90 γρ. τριμμένη φρυγανιά
75 γρ. αλεύρι φαρίνα
αλάτι-πιπέρι
(προαιρετικά 100 γρ. φέτα τριμμένη και 1 αβγό αν δεν τους θέλουμε vegan)
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά, σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Ωστόσο, αν το μείγμα βγει πολύ σφιχτό, ρίχνουμε ελάχιστο νερό.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Έπειτα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε μπαλίτσες μικρές και αραιές για να βγουν τραγανοί.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά και μετά τους αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να μην έχουν πολύ λάδι.
Τέλος, μπορούμε να τους σερβίρουμε με λεμόνι και σως γιαουρτιού προαιρετικά.
Τσέκαρε και αυτά:
Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η αποκάλυψη για την απιστία σε σχέση της
Monday blues: Τι είναι και πώς να τα ξεπεράσεις