Παραλίες Αθήνα

Παραλίες Αθήνα: Οι αμμουδιές που βρίσκονται στην Αθήνα μπορεί να είναι πολλές, αλλά λίγο πολύ όλο γνωστές και σίγουρα θα θέλαμε κάτι πιο απόμερο και μοναχικό.

Μία από αυτές τις παραλίες Αθήνα που αξίζει να επισκεφθείς είναι οι Αλυκές Δροσιάς, που είναι μία από τις μεγαλύτερες αμμώδης παραλίες του λεκανοπεδίου. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι κατάλληλη είτε για ανθρώπους που έχουν παιδιά είτε για ζευγάρια.

Η συγκεκριμένη παραλία είναι απόλυτα οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλά και μαγαζιά για να ψωνίσεις και να απολαύσεις ότι επιθυμείς.

Λόγω της τεράστιας έκτασής της όμως, πάντα θα έχει κόσμο, αλλά ποτέ δεν θα τη δείτε να είναι αποπνικτικά γεμάτη από λουόμενους.

Επίσης διαθέτει πολλές εναλλακτικές για να ασχοληθεί κανείς όπως το γήπεδο beach volley, αλλά και ειδικά θαλάσσια πάρκα για τους μικρούς.

Πέρα από τα παραπάνω όμως η συγκεκριμένη παραλία ξεχωρίζει και για κάτι άλλο! Το πρωί τα νερά είναι ρηχά στα πρώτα μέτρα, αλλά στη συνέχεια λόγω της παλίρροιας βαθαίνει αρκετά, χωρίς να είναι επικίνδυνα φυσικά.

Για να φτάσει κάποιος στην παραλία, αρκεί να βρεθεί στο χωριό Δροσιά και αφου περάσει από την κεντρική πλατεία πρέπειοι να στρίψει δεξιά προς την παραλία των Αλυκών όπου έχει και πινακίδα.

Τσέκαρε κι αυτό:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες