Παραλίες

Παραλίες: Πάνω από 20 χρόνια, αναλλοίωτο στο περιβάλλον όπου απορρίφθηκε, βρέθηκε τενεκεδάκι αναψυκτικού σε παραλία της νήσου Περιστέρας, στις Σποράδες!

Με αναγραφόμενη ημερομηνία 1998, το τενεκεδάκι εντοπίστηκε σε παράκτιους καθαρισμούς που πραγματοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση iSea στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω» της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, εκτός από το κουτάκι, που είναι ενδεικτικό της κατάστασης, οι 93 εθελοντές και μέλη της iSea, απομάκρυναν περισσότερα από 1.300 κιλά απορριμμάτων. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους ήταν πλαστικά κομματάκια, πλαστικές σακούλες, διχτάκια και σχοινάκια μυδοκαλλιέργειας αλλά και δευτερογενή μικροπλαστικά – κομματάκια πλαστικών που προέρχονται από τον τεμαχισμό πλαστικών αντικειμένων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν παράκτιοι καθαρισμοί στις παραλίες Κουκουναριές και στην παραλία της λίμνης του Αγίου Γεωργίου στη Σκιάθο, στις παραλίες του Λιμένα Σκοπέλου και στον Αγνώντα, στην παραλία Γυαλιά στην Αλόννησο και στη νήσο Περιστέρα.

Παραλίες

Η iSea, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων, είναι μία Περιβαλλοντική Οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 2016 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη διατήρηση των φυσικών υδάτινων οικοσυστημάτων της Μεσογείου.

Τσέκαρε κι αυτό:

Παλμ Μπιτς : Μια περιοχή που πρέπει να επισκεφτείς