Μήλος

Παραλίες Μήλος: Αυτό το νησί των Κυκλάδων είναι τόσο ξεχωριστό που τα πάντα πάνω του σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και σίγουρα πρέπει να το επισκεφθείς.

 

H Mήλος εκτός από τις εξαιρετικές παραλίες της, είναι φημισμένη ανά τα πέρατα του κόσμου για τις παραδοσιακές κατοικίες τις ονομάζουν σύρματα.

 

Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για αυτές τις αποθήκες με τις πολύχρωμες πόρτες εκεί, όπου οι ψαράδες αποθήκευαν τις βάρκες τους προκειμένου να τις προστατεύουν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Τέτοιου είδους πολύχρωμα σπίτια βρίσκονται στο Κλήμα, ένα μικρό χωριό κάτω από το λόγο του Προφήτη Ηλία. Μία περιοχή που έχει και μία εξαιρετική παραλία, αλλά και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες.

Παραλίες Μήλος: Ένα επίσης μοναδικό χωριό με τέτοια σπίτια είναι τα Μανδράκια, τα οποία έχουν ένα μικρό λιμάνι και τρομερά παραδοσιακά ταβερνάκια. Κοντά στα Μανδράκια βρίσκεται και η πασίγνωστη παραλία Γερανιά, μία παραλία γνωστή για τα αλμυρίκια.

 

Εντυπωσιακό είναι και το χωριό Απολλώνεια ή αλλιώς Πολλώνια και θεωρείται το δεύτερο λιμάνι της Μήλου. Από εκεί τα τουριστικά σκάφη κάνουν το γύρο του νησιού

Πέρα από τα χωριά όμως υπάρχουν και οι ιδιαίτερες παραλίες Μήλος, που ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο.

Η πιο γνωστή παραλία είναι το Σαρακήνικο που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Στη συνέχεια θα πρέπει να μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Τσιγκράδο , τη Συκιά, τον Γέροντα, το Παλαιοχώρι, το Παπαφράγκας και τη Φυριπλάκα.

by Praxitelis Sarantopoulos

Τσέκαρε κι αυτό:

Έλενα Παπαρίζου: Αποθεώθηκε από χιλιάδες κόσμου στη Σουηδία με τους ANTIQUE