Παραλίες Σαλαμίνα

Παραλίες Σαλαμίνα: Αυτό το νησί κάθε χρόνο που περνάει φαίνεται πως κερδίζει διαρκώς έδαφος και από “φτωχός συγγενής” μετατρέται σε ένα νησί που κοιτάει κατάματα τις Κυκλάδες.

 

Μία από τις παραλίες στη Σαλαμίνα που ο κόσμος μπορεί να μην γνωρίζει είναι η Κόγχη, την οποία απλά αξίζει να επισκεφθείτε εάν σας αρέσουν οι πισίνες, αφού σας δημιουργεί μία τέτοια αίσθηση.

Η Σαλαμίνα τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος, αφού είναι ένα νησί που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις που ούτε οι ίδιοι δεν θα περιμένουν.

H συγκεκριμένη παραλία Κόγχη βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού και για αυτό θεωρείται ίσως η πιο καθαρή παραλία της Σαλαμίνας. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, τα οποία σε συνδυασμό με τη λευκή άμμο σου δημιουργούν την εντύπωση πως είστε σε ένα εξωτικό σημείο του πλανήτη.

Η παραλία Κόγχη είναι τόσο καλά κρυμμένη που δύσκολα κανείς μπορεί να την εντοπίσει, αλλά θα τη βρείτε γιατί εκεί δεσπόζει ένας πέτρινος φάρος.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως από τις παραλίες Σαλαμίνα, η Κόγχη δεν είναι οργανωμένη παραλία, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι πριν πάτε εκεί. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι εάν δεν πάτε εκεί Σαββατοκύριακο μπορεί να είστε ολομόναχοι στην παραλία.

Δείτε μερικά μαγευτικά πλάνα από την παραλία Κόγχη στη Σαλαμίνα.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό:

Λέων Ιούλιος: Οι προβλέψεις για τον Ιούλιο του 2022