Μια από τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Παραστάσεις: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ “Αrs Aeterna” , επαναλαμβάνει το καλοκαίρι του 2021 την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Με επικεφαλής τον Θανάση Παπαγεωργίου , έναν από τους κορυφαίους έλληνες ηθοποιούς, στο ρόλο του Κρέοντα και την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, στο ρόλο της Αντιγόνης, η παράσταση επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2021.
Την σκηνοθεσία και την νέα επεξεργασία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, με την συνεργασία του ΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ.

ad

 

Το έργο Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένει να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δύο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών.

 

Η υπόθεση Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας έχει αναλάβει τώρα την εξουσία. Ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα. Διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης. Αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Αυτός ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη, συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου). Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται. Καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του.

Που θα παίξει η παράσταση:

Δευ, 23/8
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Θέατρο Κήπου – Θεσσαλονίκη

Τρι, 24/8
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Θέατρο Κήπου – Θεσσαλονίκη
από
15€
ΚΡΑΤΗΣΗ
Τετ, 25/8
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Θέατρο Κάστρου Καβάλας – Καβάλα

Παρ, 3/9
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη” – Βριλήσσια, Αττική

Κυρ, 5/9
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Βεάκειο Θέατρο – Πειραιάς, Αττική

Δευ, 6/9
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Ρωμαϊκό Ωδείο – Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών – Πάτρα, Αχαΐα

Τετ, 8/9
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Θέατρο Ν. Ιωνίας – Βόλος, Μαγνησία

Πεμ, 9/9
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ – Λάρισα

Κυρ, 12/9
21:00
ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου – Παπάγου, Αττική

Εισιτήρια στο viva.gr