Παράταση Lockdown

Παράταση lockdown: Καμία λήξη του Lockdown δεν αναμένεται να συμβεί από τις 8 Μαρτίου και αυτό έγινε σχετικά σαφές από όσα άφησε να εννοηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει νέα παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα δηλαδή μέχρι την Καθαρά Δευτέρα που φέτος πέφτει στις 15 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με έναν σχεδιασμό που υπάρχει σκοπεύει να ανοίξει το εμπόριο μετά τα μέσα του μήνα και ίσως με τη χρήση ενός νέου 5ψήφιου αριθμού το 13032.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι πολίτες για το λιανεμπόριο θα μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα την ημέρα και μόνο ένα στον νέο αριθμό 13032.

Σε αυτόν τον αριθμό θα στέλνουμε τη λέξη μετακίνηση και το ονοματεπώνυμο σας για να μπορούν να ψωνίσουν οι κάτοικοι και θα υπάρχει χρονικό περιθώριο έως και τρεις ημέρες.

Εάν κάποιος επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο τέτοιο μήνυμα τότε θα λαμβάνει ένα μήνυμα ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Γενικά από τις 16 Μαρτίου θα αρχίσει σταδιακά να υλοποιείται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με στόχο να φτάσουμε τον Απρίλιο που θα επαναλειτουργήσει η εστίαση.

Τα καταστήματα πάντως θα ανοίξουν χωρίς τη μέθοδο του click away αλλά θα ισχύουν οι γνωστοί περιορισμοί με τα τετραγωνικά, ενώ δεν αποκλείεται να μεθοδευτεί και η χρήση διπλής μάσκας.

Όσον αφορά στα σχολεία το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξει πρώτη η τρίτη Λυκείου μιας και έρχονται οι πανελλαδικές εξετάσεις.