Παράταση lockdown: Η καραντίνα τελικά δεν πρόκειται να τελειώσει αυτή την Κυριακή και θα συνεχιστεί έως τις 8 Μαρτίου, ενώ παραμένουν σε πολύ αυξημένο κίνδυνο οι δήμοι Εύβοιας, Αχαΐας, Αρκαδίας και Αττικής.

Κόκκινη πιο κόκκινη από ποτέ είναι η περιοχή του Πειραιά καθώς στο δήμο τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 80%.

ad

Για το λόγο αυτό στην περιοχή του Πειραιά θα ενταθούν οι έλεγχοι ακόμα περισσότερο αν και μέχρι τώρα δεν γινόταν καμία ουσιαστική δουλειά από άποψη ελέγχου, αφού τα βράδια γύρω από τη θάλασσα σε περιοχές του Πειραιά επικρατεί το αδιαχώρητο.

Όσον αφορά το επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), σε αυτό εντάσσονται από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί και ως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 6 το πρωί, οι εξής περιοχές: οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.

Επίσης, παραμένουν «στο κόκκινο» οι περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και ‘Αργους- Μηκυνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.