Παρατηρητήριο Τουρισμού Αεροδρόμιο

Μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων που έχει προκαλέσει η πανδημία μία από τις βιομηχανίες που επλήγησαν με πρωτοφανή τρόπο είναι εκείνη του τουρισμού, μια βιομηχανία που για την Ελλάδα αποτελεί την κινητήριο δύναμη της οικονομίας μας.

Σε μία τόσο κρίσιμη φάση για τον τουρισμό στην Ελλάδα είναι απαραίτητα τα εργαλεία προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός και ένα από αυτά δημιουργήθηκε από μία ομάδα έμπειρων ανθρώπων του τουρισμού και είναι το Παρατηρητήριο Τουρισμού.

Τι είναι όμως το Παρατηρητήριο Τουρισμού;

Τα Nea Mesa που είναι ένα digital marketing agency με εξειδίκευση στο χώρο των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία BookonlineNow, την Hotel Availalabilities και την Syncbnb δημιούργησαν το Παρατηρητήριο Τουρισμού.

Στην ουσία το Παρατηρητήριο Τουρισμού είναι μία υπηρεσία που αποτυπώνει τη ζήτηση, αλλά και τις πραγματικές απευθείας κρατήσεις που δέχονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ενοικιαζόμενα σπίτια σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.

Αυτή η υπηρεσία που προσφέρει το Παρατηρητήριο έχει δημιουργηθεί καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συμβουλευτική ή προτρεπτική υπηρεσία.

Βέβαια σε τέτοιους καιρούς που βιώνει ο τουρισμός η ενημέρωση για τα δεδομένα του τουρισμού είναι άκρως σημαντική και εξόχως βοηθητική.

Πως λειτουργεί το Παρατηρητήριο Τουρισμού

Τα εμφανιζόμενα αποτελέσματα βασίζονται στην ανάλυση των δεδομένων που λαμβάνει το booking engine της BookOnlineNow και τον channel manager της Hotel Availabilities και της SyncBnB.

Η ανάλυση αυτή γίνεται σε εβδομαδιαία βάση (την περίοδο που η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλή τουριστική ζήτηση) και δεκαπενθήμερη (την περίοδο που η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλή τουριστική ζήτηση) βάση στα συνολικά Requests και Reservations.