Παρίσι

Στις όχθες του Σηκουάνα επικρατούσε το αδιαχώρητο από κόσμο και έτσι η αστυνομία στο Παρίσι αποφάσισε να εκκενώσει την περιοχή.

Λόγω του γεγονότος πως ο κόσμος πλησίαζε πολύ ο ένας τον άλλον και δεν τηρούσε σχεδόν κανείς τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορονοϊού και έτσι η αστυνομία κυριολεκτικά τους “μάζεψε”.

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις όχθες, οι οποίες έχουν γίνει ένα “καταφύγιο” για όσους θέλουν να κάνουν μία βόλτα και να απολαύσουν τις ωραίες μέρες στο Παρίσι.

Τα περιπολικά που έφτασαν στο σημείο με μεγάφωνα ενημέρωναν τον κόσμο πως δεν τηρούνται οι αποστάσεις και πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στο Παρίσι και όχι μόνο η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει να θέσει την πρωτεύουσα σε καραντίνα αλλά ισχύει μόνο η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα έως την επόμενη μέρα το πρωί στις 06:00 το πρωί.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη Γαλλία είναι πως μόνο το Σάββατο καταγράφηκαν 23.306 νέα κρούσματα κορονοϊού και επιπλέον υπήρξαν 170 νέοι θάνατοι.