Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Μια νέα φωτιστική εγκατάσταση, το Evanescent του Atelier Sisu έρχεται για να μεταμορφώσει εορταστικά το Ξέφωτο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Οι υπερμεγέθεις, πολύχρωμες, εντυπωσιακές και φαινομενικά εύθραυστες «φούσκες» των καλλιτεχνών από την Αυστραλία, προσγειώνονται στο ΚΠΙΣΝ στις 19 Φεβρουαρίου και δημιουργούν ένα ονειρικό τοπίο στον πιο εμβληματικό χώρο συνάντησης του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Με το πέρασμα από την ημέρα στη νύχτα και από το φως στο σκοτάδι, συνεχώς εναλλασσόμενες χρωματικές συνθέσεις διαμορφώνουν μία μοναδική οπτική που μεταβάλλεται διαρκώς, ακριβώς όπως τα χρώματα και οι υφές στο Πάρκο.

Αντλώντας έμπνευση από τα φυσικά φαινόμενα, το Evanescent προσκαλεί τους επισκέπτες να στρέψουν το βλέμμα στον κόσμο γύρω τους, έναν κόσμο εύθραυστο και παροδικό όπως ακριβώς μία πολύχρωμη φούσκα.

Το Evanescent, μία δημιουργία των Renzo B. Larriviere και Zara Pasfield του design studio Atelier Sisu με έδρα το Σίδνεϋ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Επιστημών στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας και αυτή την περίοδο ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Το δημιουργικό δίδυμο, καλλιτέχνες βραβευμένοι με Dezeen Design Awards στην κατηγορία της Αρχιτεκτονικής και GRAY Design Awards το 2021 στην κατηγορία Wild Card, όπως και με INDEF Design Award στην κατηγορία της Αρχιτεκτονικής για το 2020 για τις δουλειές τους, συνεργάζεται με μια πολυπρόσωπη, πολυσυλλεκτική ομάδα και παρουσιάζουν εικαστικές εγκαταστάσεις και γλυπτά που ενεργοποιούν βιωματικές εμπειρίες.

Το έργο τους ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και την αρχιτεκτονική (art- chitecture), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τέχνη στον δημόσιο χώρο, και επιδιώκει ένα εικαστικό αποτέλεσμα το οποίο να κινητοποιεί τον επισκέπτη τόσο αισθητικά όσο και διανοητικά.

Κάθε τους έργο, προορισμένο για τον δημόσιο χώρο, στοχεύει στο να προσφέρει μια ξεχωριστή διττή εμπειρία: διαμορφώνει την οπτική ταυτότητα ενός τόπου και, ταυτόχρονα, ενισχύει την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες του.

Είσοδος ελεύθερη