Πάρτι κορονοιού

Πάρτι κορονοϊού: Μία μικρή ανάπαυλα μετά το lockdown στην Ολλανδία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν χιλιάδες Ολλανδοί που μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε ένα μοναδικό πάρτι που στην ουσία χρησίμευσαν σαν πειραματόζωα.

Σε αυτή τη δοκιμαστική εκδήλωση στη μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής στην Ολλανδία έλαβαν μέρος 1300 άτομα χορεύοντας στους ρυθμούς Ολλανδών dj.

Σε αυτό το ξέφρενο πάρτι όλοι ήταν υποχρεωμένοι να φορούν ένα καρτελάκι και όλες οι κινήσεις του τέθηκαν υπό παρακολούθηση με μοναδικό στόχο να καταλάβουν στην έρευνα εάν θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι οι εκδηλώσεις.

Όσοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πάρτι έπρεπε να έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού 48 ώρες πριν την άφιξη στο πάρτι και εν συνεχεία θα έπρεπε να κάνουν και άλλο ένα τεστ κορονοϊού πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση.

Μέσα στην αίθουσα σχηματίστηκαν έξι ομάδες και η καθεμιά είχε συγκεκριμένες οδηγίες τόσο για την κοινωνική απόσταση όσο και για τις μάσκες που έπρεπε να φορούν. Όλοι μάλιστα δεν είχαν απόλυτη ελευθερία στις κινήσεις τους στο χώρο.

Μετά από αυτό το πάρτι, τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα δοθούν στην κυβέρνηση και εκείνη θα αποφασίσει ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown τους επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εστίαση στην Ολλανδία έχει κλείσει από τον Οκτώβριο, ενώ σε όλη τη χώρα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 04:30 το πρωί.