Πάσχα 2022

Πάσχα 2022 : Κάθε χρόνο η αγαπημένη γιορτή των Ορθόδοξων και των Καθολικών, γιορτάζεται διαφορετικές ημερομηνίες και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί γιατί δεν μπορούν να γιορτάζουν την ίδια μέρα.

Όλοι μας- στην Ελλάδα – περιμένουμε πώς και πώς να βρεθούμε στην εκκλησία μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να δοξάσουμε την ανάσταση του Ιησού και να επιστρέψουμε σπίτι μας για να απολαύσουμε τη θεσπέσια μαγειρίτσα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς κάθε χρόνο, το Πάσχα γιορτάζεται σε άλλη ημερομηνία από αυτή της προηγούμενης χρονιάς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη a pajarita (@a_pajarita)

Το Πάσχα 2022 θα εορταστεί στις 24 Απριλίου και το Μεγάλο Σάββατο “πέφτει” στις 23 Απριλίου (στο λέμε μήπως το έχεις ξεχάσει)… Αλλά οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες γιορτάζουν τη γιορτή άλλες ημερομηνίες.

Το Καθολικό Πάσχα θα εορταστεί φέτος στις 17 Μαρτίου και ο λόγος είναι πολύ απλός!

Οι Καθολικές και Προτεσταντικές εκκλησίες της Δύσης γιορτάζουν μια εβδομάδα νωρίτερα το Πάσχα εξαιτίας του ημερολογίου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει να “κρατά” το Ιουλιανό ημερολόγιο ενώ στην υπόλοιπη Χριστιανοσύνη ακολουθούν το Γρηγοριανό.

Οι Ορθόδοξες εκκλησίες γιορτάζουν το Πάσχα σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο όπως ο ορίστηκε στη Νίκαια το 325 μ.Χ. Χώρες όπως η Ρωσία και η Ελλάδα γιορτάζουν την ίδια μέρα το Πάσχα καθώς μοιράζονται τα πιστεύω. Παρά το γεγονός, πως στην καθημερινότητα, οι Ορθόδοξες εκκλησίες ακολουθούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο, για τις ημέρες του Πάσχα ακολουθούν την παλιά παράδοση με το Ιουλιανό.

Έχουν υπάρξει φορές όπου το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα έχουν εορτασθεί την ίδια μέρα, όπως το 2017 ενώ η επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, θα είναι το 2025!

 

Φέτος, λοιπόν, δε θα γιορτάσουμε μαζί με τους Καθολικούς το Πάσχα 2022 αλλά σίγουρα θα το “κάψουμε” καθώς τα μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν χαλαρώσει αρκετά και θα κάνουμε χαμούλη στις αυλές μας!

Τσέκαρε και αυτό : Άννα Βίσση : Παίζει “Ρουκ Ζουκ”