Πάσχα 2023

Πάσχα 2023 : Αν ακόμη δεν έχεις αποφασίσει που θέλεις να πας για τις πασχαλινές σου διακοπές, σου έχουμε πρόταση και αφορά σε ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί το οποίο δεν είναι άλλο από τη Φολέγανδρο!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Πρόκειται για ένα νησί το οποίο είναι σχετικά μακριά από την Αθήνα (4,5 ώρες με γρήγορο καράβι, και 7.5 ώρες με συμβατικό) αλλά το ταξίδι θα σε ανταμείψει καθώς περνάς από πολλά νησιά των Κυκλάδων και απολαμβάνεις όλες τις ομορφιές που έχουν μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Το σκηνικό στη Φολέγανδρο είναι απλά μοναδικό! Θα δεις μια πανέμορφη Χώρα στην οποία θα βρεις μαγαζάκι που σερβίρουν τοπικά εδέσματα και θα πιεις τον καφέ σου έχοντας απέναντι σου το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!

Η Φολέγανδρος τραβά τα βλέμματα όλων καθώς διαθέτει μέρη τα οποία είναι μαγικά και μπορεί κάποιος να απολαύσεις τις ομορφιές της αρκεί να έχει όρεξη για εξερεύνηση! Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και τα μαγαζιά σε περιμένουν και διασκέδαση. Αν είσαι φαν της πεζοπορίας, τότε θα ευχαριστηθείς τα μονοπάτια που υπάρχουν γύρω στο νησί και θα συναντήσει στο δρόμο σου γαϊδουράκια και αλλά ζώα τα οποία απολαμβάνουν τη φύση.

Το Πάσχα στο νησί θεωρείται μοναδική εμπειρία διότι οι ντόπιοι έχουν ένα έθιμο το οποίο δε συναντάς εύκολα. Όλα τα σπίτια ευλογούνται από την εικόνα της Παναγίας η οποία περιφέρεται για τρεις μέρες και την ακόλουθούν οι πιστοί. Η περιφορά ξεκινά από την Κυριακή του Πάσχα στη Χώρα του νησιού και έπειτα συνεχίζεται τη Δευτέρα στην Άνω Μεριά και την Τρίτη φτάνει στο λιμάνι του Καραβοστάση όπου και την περιμένουν τα καΐκια.

Όσοι ακολουθούν την εικόνα γίνονται αποδέκτες κερασμάτων από τους ανθρώπους που βρίσκονται στα σπίτια και μπορεί κάποιος να γνωρίσει ακόμη καλύτερα το νησί.

Είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις!

Tσέκαρε και αυτά: