Πάσχα 2023

Πάσχα 2023 : Ένα από τα νησιά που αξίζει να επισκεφτείς τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι η Πάτμος και σίγουρα θα “ερωτευτείς” αυτόν τον πανέμορφο τόπο και θα θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά γιατί είναι απλά μοναδικός!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

To νησί της Πάτμου είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων και αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι του συγκεκριμένου συμπλέγματος το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες! Μην ξεχνάς πως είναι το αγαπημένο νησί της Τζένης Μπαλατσινού και πολλών άλλων celebrities!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patmos island (@patmosisland)

Eίναι ένα μικρό νησί αλλά η ομορφιά του είναι τεράστια! Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσεις κανείς αφού τα λευκά σπίτια με τις χρωματιστές πόρτες και τα σοκάκια του είναι απλά μοναδικά.

Το Πάσχα στην Πάτμο θεωρείται μια από τις πιο ωραίες στιγμές που μπορεί να ζήσει κάποιος στο νησί και αρκετοί είναι οι πολίτες που το επιλέγουν για να περάσουν τις γιορτές εκεί.

Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι (έχουμε πολλούς αλλά θα σου πούμε τρεις βασικούς για να ψηθείς)

#1. Το νησί της Αποκάλυψης όπως χαρακτηρίζεται τηρεί κάθε χρόνο τα έθιμα που αφορούν στην Μεγάλη Εβδομάδα! Τη Μεγάλη Πέμπτη μπορείς να παρακολουθήσεις την τελετή του Νιπτήρος όπου ο ηγούμενος της μονής του Αγίου Ιωάννη πλένει τα πόδια 12 κληρικών οι οποίοι αναπαριστούν τους μαθητές του Χριστού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patmos island (@patmosisland)

#2.Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής συναντιώνται οι επιτάφιοι στην μικρή πλατεία της Αγίας Λέσβιος και πρόκειται για μια κατανυκτική στιγμή που δεν πρέπει να χάσεις!

#3.Τα υπέροχα και πολύ γραφικά μαγαζιά στο νησί είναι αυτά που αξίζουν την προσοχή σου καθώς μπορείς να απολαύσεις τοπικά εδέσματα τα οποία θα σε κάνουν να ξεχάσεις το όνομα σου! Στο νησί θα βρεις πολύ όμορφα μαγαζιά και για τον πρωινό σου καφέ και απλά εσύ θα αγναντεύεις το πανέμορφο τοπίο και θα ηρεμείς! Τι άλλο θέλεις;

Τσέκαρε και αυτά: