Πάσχα 2023

Πάσχα 2023 : Τρέχουμε να προλάβουμε τα πάντα καθημερινά αλλά ένα είναι το πράγμα που τριγυρνά στο μυαλό μας και δεν είναι άλλο από τις πασχαλινές διακοπές που ανυπομονούμε να ξεκινήσουν!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ένα από τα νησιά που αξίζει να επισκεφτείς το φετινό Πάσχα είναι η Τήνος. Όπως όλα τα ελληνικά νησιά, έτσι και το συγκεκριμένο μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων και μπορείς να περάσεις μοναδικά αφού πρόκειται για έναν τόπο ο οποίος είναι θρησκευτικός προορισμός.

Ως γνωστόν το νησί της Τήνου θεωρείται ένα μέρος όπου ο κόσμος επισκέπτεται πολύ συχνά λόγω των ταμάτων που κάνει στην Παναγία και τα συναισθήματα που προκαλούνται δεν μπορεί κάποιος να στα περιγράψει γιατί πρέπει να τα ζήσεις από κοντά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tinos Greece (@tinos_greece)

Η Τήνος υποδέχεται την Άνοιξη και το Πάσχα “ντυμένη” με πανέμορφα λουλούδια και στα σοκάκια της θα μυρίσεις υπέροχα αρώματα ενώ ο κόσμος είναι πολύ φιλόξενος και θα σε καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείς.

Οι 2+1 λόγοι που θα σε “ψήσουν” για Πάσχα 2023 στην Τήνο

#1. Ο Ναός της Ευαγγελίστριας με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στην Ελλάδα και δε γίνεται να μην το επισκεφτείς κάποια στιγμή στη ζωή σου. Είναι το επίκεντρο της πίστης του νησιού κι όλης της Ελλάδας και όλοι βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.

#2.Tη Μεγάλη Παρασκευή τα σοκάκια της Τήνου γεμίζουν κόσμο ο οποίος ακολουθεί τον Επιτάφιο και οι γυναίκες του νησιού βγαίνουν στο μπαλκόνι του και λούζουν τον κόσμο με μύρο για να είναι όλοι ευλογημένοι! Ποσό όμορφη εμπειρία!

#3.Το έθιμο με τις τριμπονιές θα σε ενθουσιάσει! Την ημέρα του Πάσχα οι κάτοικοι του νησιού ξυπνούν από νωρίς το πρωί και ετοιμάζουν τα όπλα για να “ξορκίσουν το κακό”. Στο λιμάνι μαζεύεται όλος ο κόσμος και απολαμβάνουν τα εδέσματα που προστάζει το Πάσχα και όλοι γίνονται μια παρέα!

Τσέκαρε και αυτά: