Πάσχα 2023

Πάσχα 2023 : Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος και κάθε νομός της διαθέτει απίστευτες ομορφιές και πολύ ωραίους ανθρώπους! Και φέτος μπορούμε να επισκεφτούμε τα Χανιά και να κάνουμε απίστευτες διακοπές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Κάνοντας μια “βόλτα” στον κόσμο του αγαπημένου Ιnstagram “πέσαμε πάνω” σε κάτι εικόνες που αποκάλυπταν την ομορφιά των Χανίων και αμέσως σκεφτήκαμε πως είναι ιδανικός προορισμός για το φετινό Πάσχα και ίσως είναι η κατάλληλα στιγμή για να απολαύσουμε από κοντά όλες τις ομορφιές που διαθέτει αυτός ο τόπος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DayNight.gr (@daynightcrete)

Στα Χανιά, η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι πολύ ζεστή, ο κόσμος κυκλοφορεί στα υπέροχα σοκάκια και τα μαγαζιά είναι γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα εκλεκτά εδέσματα που προσφέρει ο τόπος.

Τι μπορείς να κάνεις στα Χανιά την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα 2023

#1. Θα περιπλανηθείς στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα ανακαλύψεις υπέροχες γωνιές τις οποίες μπορείς να φωτογραφίσεις για το feed σου.

#2.Οι γυναίκες που μένουν στις γειτονιές των Χανιών προετοιμάζουν τη Μεγάλη Πέμπτη μοσχομυριστό κουλούρια και τσουρέκια και τα κόκκινα αυγά. Αν περνάς από κάποια γειτονιά, το κέρασμα είναι σίγουρο γιατί είναι πολύ φιλόξενοι!

#3. Σε όλες τις εκκλησίες μαζεύονται γυναίκες και νέα κορίτσια για να στολίσουν τους Επιτάφιους και μπορείς και εσύ να λάβεις μέρος στο στολισμό ή να τον παρακολουθήσεις γιατί είναι μια πολύ όμορφη στιγμή και τα φρέσκα λουλούδια μυρίζουν από μακριά!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DayNight.gr (@daynightcrete)

#4.Τα παραδοσιακά παζάρια στην περιοχή της Κισσάμου και στα χωριά Βουκολιές και Βρύσες είναι must! Γίνονται τη Μεγάλη Παρασκευή και θα βρεις πολλά τοπικά προϊόντα τα οποία αξίζει να δοκιμάσεις!

#5.Το Μεγάλο Σάββατο αναβιώνει το έθιμο του καψίματος του Ιούδα όπου άνδρες περιφέρουν στις γειτονιές ένα σκιάχτρο και έπειτα το τοποθετούν σε ένα βουνό από ξύλα και καίγεται! Είναι ένα θέαμα που αξίζει να παρακολουθήσεις!

#6.Οι σούβλες βγαίνουν στις γειτονιές και τα μαγαζιά την ημέρα του Πάσχα και θα απολαύσεις αρνί και τοπικά εδέσματα τα οποία θα σε κάνουν να αναφωνήσεις “επιτέλους, καλό φαγητό”. Η κρητική κουζίνα είναι απλά συγκλονιστική!

Τσέκαρε και αυτά: