Πάσχα 2023

Πάσχα 2023 : Πέτρινα σπίτια, μοναδική ατμόσφαιρα, ονειρικά σοκάκια, παραδόσεις που λατρεύουμε, μοναδικές εκκλησίες και συγκλονιστικά vibes! Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που θα συναντήσει κάποιος σε έναν από τους πιο όμορφους τόπους της Ελλάδας.

Η Μάνη έχει τη δική της ιστορία και θεωρείται ένας τόπος υψηλής ενέργειας που όλοι επιλέγουν κάποια στιγμή να επισκεφτούν καθώς τα έχει όλα και όποιος βρεθεί εκεί δε θέλει να φύγει! Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επιλέξει να μείνουν μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για ένα μέρος το οποίο είναι ιδανικό για τις πασχαλινές διακοπές και το κλίμα κατάνυξης στο οποίο θα μπεις είναι απλά υπέροχο.

Η Μάνη έχει πολλά έθιμα τα οποία αφορούν στο Πάσχα και ένα από αυτά είναι το ζύμωμα που κάνουν οι νοικοκυρές τη Μεγάλη Πέμπτη όπου και ζυμώνουν λαμπριάτικες κουλούρες με ζυμάρι για κάθε άτομο το οποίο βρίσκεται στο σπίτι τους αλλά και όσους έχουν στον περίγυρο τους. Οι κουλούρες μοιράζονται στο πλαίσιο της προσφοράς και είναι μια πολύ όμροφη κίνηση.

Ένα επίσης έθιμο το οποίο είναι ιδιαίτερο αφορά στα κόκκινα αυγά καθώς τη Μεγάλη Πέμπτη τα “φυτεύουν” στο χώμα και τα βγάζουν την Κυριακή του Πάσχα.

Ο επιτάφιος στην Αρεόπολη, το Καραβοστάσι και το νέο Οίτυλο είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσεις γιατί το κλίμα και η ατμόσφαιρα φέρνουν μια λύπη η οποία όμως σύντομα θα μετατραπεί σε χαρά.

Ο ουρανός της Μάνης πλημμυρίζει με βεγγαλικά στην Ανάσταση και μόλις ακουστεί το περίφημο “Χριστός Ανέστη” εμφανίζονται στον ουρανό χρωματιστά αερόστατα και είναι ένα υπέροχο θέαμα.

Η Μάνη είναι μια υπέροχο επιλογή για το Πάσχα 2023 και μπορείς να απολαύσεις πολύ ήρεμες στιγμές στα εκπληκτικά μέρη που διαθέτει ενώ θα βρεις σίγουρα χώρους οι οποίο θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις λεπτό από κει!

Τσέκαρε και αυτά: