Πάσχα 2023

Πάσχα 2023 : Ένα από τα κυκλαδίτικα νησιά που αξίζουν την προσοχή σου τις φετινές γιορτές είναι η Σίφνος και οι κάτοικοι περιμένουν όλο τον κόσμο με ανοιχτές αγκύλες έτσι ώστε να γιορτάσουν και να περάσουν όμορφες στιγμές.

Το Πάσχα στο νησί είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία και υπάρχουν έθιμα τα οποία δε θα συναντήσεις σε άλλο μέρος.

Οι κάτοικοι ξεκινούν να ασπρίζουν τα σπίτια τους προτού ξεκινήσει η μεγάλη Εβδομάδα για να είναι όλα καθαρά και όμορφα για την ημέρα της Ανάστασης ενώ οι παραδόσεις ξεκινούν με την πρώτη μέρα του θείου δράματος.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Όλοι οι φούρνοι στο νησί και τα νοικοκυριά ετοιμάζουν την Μεγάλη Πέμπτη γλυκά ψωμιά, στων οποίων το κέντρο τοποθετούν κόκκινα αυγά και ο κόσμος τα απολαμβάνει πίνοντας τον καφέ του ή το τσάι του.

Πάσχα 2023 – Ο Επιτάφιος ξεκινά να βγαίνει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στα σοκάκια τα οποία είναι ανθοστολισμένα και ο κόσμος τον ακολουθεί ψέλνοντας ενώ όλοι οι επιτάφιοι καταλήγουν στην πλατεία του Αρτεμώνα και ο κόσμος παρακολουθεί όλα όσα γίνονται μέσα σε ένα κατανυκτικό κλίμα.

Στις Καμάρες καταλήγει ένας ιδιαίτερος Επιτάφιος ο οποίο τοποθετείται σε καΐκι και η περιφορά του συνεχίζεται στο νερό. Μια πολύ όμορφη εικόνα που αξίζει να δεις από κοντά.

Την Κυριακή του Πάσχα το νησί μυρίζει σουβλιστό αρνάκι αλλά υπάρχει και ένας άλλος τρόπος με τον οποίο επιλέγουν οι κάτοικοι να δημιουργήσουν το αρνί και το “μαστέλο” είναι αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις. Πρόκειται για μια παρασκευή όπου το αρνί πασπαλίζεται με αλάτι και το μαρινάρουν σε κόκκινο κρασί και άνηθο. Έπειτα το τοποθετούν στη σχάρα η οποία έχει φτιαχτεί από φύλλα αμπελιού η οποία βρίσκεται στον πάτο του μαστέλου.  Το κρέας σιγοψήνεται και όταν βγει από τη γάστρα είναι “λουκούμι”.

Θα ενθουσιαστείς με τις μελόπιτες που θα δοκιμάσεις ενώ οι πρωινές βόλτες γα καφεδάκι στο κέντρο θα σε ενθουσιάσουν.

Τσέκαρε και αυτά: