Πάσχα 2023 σχολεία

Πάσχα 2023 σχολεία : Η Σαρακοστή έχει ξεκινήσει για τα καλά, όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία της νηστείας και προσπαθούμε να διοργανώσουμε τις πασχαλιάτικες διακοπές έτσι ώστε να βρεθούμε σε αγαπημένους προορισμούς για να χαλαρώσουμε με την οικογένεια μας και τους φίλους μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για το Πάσχα καθώς θέλουν να ξεκουραστούν από την απαιτητική καθημερινότητα που έχουν στο σχολείο και σύντομα θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν στις 7 Απριλίου και οι μαθητές θα απολαύσουν τις πασχαλινές διακοπές τους μέχρι τις 23 Απριλίου 2023 καθώς στις 24 Απριλίου 2023 θα επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίες για να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους. Οι μαθητές του Λυκείου θα είναι αυτοί που σίγουρα έχουν ανάγκη τις διακοπές καθώς με την επιστροφή τους στο σχολείο θα ξεκινήσει μια γερή προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να βγάλει τις σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρος έτσι ώστε να επισημοποιηθούν οι ημερομηνίες.

Πότε ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και ο κόσμος έρχεται ακόμη πιο κοντά στην εκκλησία καθώς κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ξεχωριστή και αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση η οποία οδηγεί στην κορύφωση το θείου δράματος και έπειτα στην Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Το θείο δράμα κορυφώνεται το Μεγάλο Σάββατο και ο κόσμος συγκεντρώνεται στην εκκλησία της επιλογής του έτσι ώστε να ακούσει από τα χείλη ενός παπά που τελεί τη λειτουργία το περίφημο “Χριστός Ανέστη“.

Ο κόσμο μετά την εκκλησία μαζεύεται στο σπίτι του και απολαμβάνει τη μαγειρίτσα του και έπειτα βγαίνει να διασκεδάσει και την επόμενη μέρα όλοι ξυπνούν για να απολαύσουν τα εκλεκτά εδέσματα που όλοι τρώμε το Πάσχα.

Τσέκαρε και αυτά: