Τα πασχαλινά κουλούρια είναι από τα πιο λαχταριστά εδέσματα που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια του Πάσχα! Και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τα γεύονται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά δυσκολεύονται διότι τα περισσότερα περιέχουν βούτυρο και δεν είναι vegan.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Όταν ξεκινάμε τη νηστεία, ξαφνικά θέλουμε να φάμε όλα όσα δεν επιτρέπεται να καταναλώσουμε! Αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν συνταγές τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε και να μην έχουμε τύψεις!
Οι vegans όλου του κοσμου έχουν πλέον πολλές επιλογές στον κόσμο της γαστρονομίας, και μας δίνουν πολλές ιδέες για να δημιουργήσουμε παρασκευές οι οποίες θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να “απολαύσουμε” τη νηστεία.
Τα πασχαλινά κουλούρια με ένα vegan twist είναι πεντανόστιμα και μπορούμε να τα δημιουργήσουμε με απλά υλικά! Και όταν μυρίζουν σαν τσουρέκι, η ζωή μας γίνεται καλύτερη!
Τι θα χρειαστείς
- 200 γραμμάρια βούτυρο καρύδας ή αμυγδάλου
- 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- 100 γραμμάρια γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
- μισό κουταλάκι μαχλέπι
- μισό κουταλάκι μαστίχα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- μισό σφηνάκι κονιάκ
Πάμε στην παρασκευή
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υγρά σου υλικά και ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο
- Αφού γίνουν ένα μείγμα, αρχίζεις και ρίχνεις το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά για να γίνει ένα ζυμάρι
- Ρίχνεις τη μαστίχα και το μαχλέπι, και έπειτα το ξύσμα πορτοκαλιού! Ρίχνεις και τη βανίλια σου!
- Σε ένα ταψί απλώνεις μια λαδόκολλα και αρχίζεις να σχηματίζεις τα κουλουράκια σου!
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά!
Tσέκαρε και αυτά:
- Μεγάλη Πέμπτη : Γιατί βάφουμε αυγά και τα tips που πρέπει να ξέρεις
- Κολλαγόνο : Με ποιες τροφές ενισχύεται