Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και μία από τις απαραίτητες συνταγές που πρέπει να ξέρουμε είναι για τα πασχαλινά τσουρέκια, μία συνταγή από τον Νικόλα Καρβέλα.
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ μαγιά νωπή
- 350 γρ ζάχαρη
- 280 γρ χλιαρό νερό
- 90 γρ βούτυρο
- 4 αυγά
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 20 γρ μαχλέπι
- Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
- 10 γρ δάκρυα μαστίχας
- 4 βανίλιες
- 950 γρ αλεύρι για τσουρέκι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ - 1 κρόκος αυγού
- Λίγο νερό
- 50 γρ φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ