Ξέρετε ότι ένα πιάτο με πατάτες είναι καλό όταν το 75% της φράσης συνοδεύεται με τη λέξη «τηγανητές». Είμαι μεγάλη οπαδός του συγκεκριμένου πιάτου αλλά πίστεψε με αυτές που θα σου δείξω είναι πολύ καλύτερες και λίγο πιο υγιεινές!

Συστατικά
Για 4 άτομα
• 2 μεγάλες πατάτες, κάθε μία κομμένη σε 8 χοντρές φέτες
• 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
• 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
• 1\4 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
• 2 κ.σ. σούπας βούτυρο λιωμένο

ad

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Ανάψτε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάλτε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
• Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ. Ρίξτε το θυμάρι, το καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Περιχύνετε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τις πατάτες και ανακατεύετε.
• Μεταφέρετε τις πατάτες με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο ταψί. Αλατοπιπερώστε.
• Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230 C. Γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.

See you soon babes!

Chef Kate

Find me on Instagram: @katecpapadimitriou