Πέγκυ Μουζάκη

Ένα άρθρο της Nlp Life Coach & Nlp Global Trainer, Πέγκυς Μουζάκη για την αλήθεια.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΤΑΙ

Αλήθεια πως ορίζετε εσείς την αλήθεια;
Αλήθεια πόσο αλήθεια μοιράζεστε με τον εαυτό σας;
Αλήθεια πόσο αλήθεια μοιράζεστε στις σχέσεις σας;

Γεγονός είναι ότι η αλήθεια δεν είναι ποτέ μόνο μία. Όμως για κάθε ένα από εμάς τους γήινους η αλήθεια βρίσκεται μέσα μας με την δική της μοναδική υπόσταση.

Η εναρμόνιση της δικής μας αλήθειας με την πορεία της ζωής μας αποτελεί το οξυγόνο που μας χρειάζεται για να αναπνέουμε προκειμένου να νιώθουμε ζωντανοί.

Αλήθεια, θυμηθείτε κάποιο περιστατικό της ζωής σας που κληθήκατε για λόγους κοινωνικούς, επαγγελματικούς ή προσωπικούς να κρύψετε την αλήθεια και να κατασκευάσετε ένα τεράστιο ψέμα προκειμένου να μπορεί το υποστηρίξει. Άραγε πως νιώσατε όταν το κατασκευάζατε, πως το ακούγατε όταν το ξεστομίζατε και τι αποτελέσματα είδατε;

Ναι υπάρχουν φορές που ενδεχομένως να καλούμαστε να κατασκευάσουμε τα λεγόμενα «κατά συνθήκην ψεύδη» προκειμένου να μην πληγώσουμε κάποιον, και συνήθως αυτά δεν είναι «ψεύδη» απλά απόκρυψη κάποιων στοιχείων που μάλλον δεν είναι η στιγμή να βγουν στην επιφάνεια.

Αναρωτηθείτε όμως τον όγκο του ψέματος που καθημερινά ποτίζουμε τον εαυτό μας. Αυτό το ψέμα δεν πηγάζει από την ψυχή, γιατί πολύ απλά η ψυχή γνωρίζει, η ψυχή είναι ενέργεια που μας συνοδεύει από την ημέρα που γεννιόμαστε. Το ψέμα πηγάζει από το «Εγώ» μας που καθήκον έχει να μας προστατέψει, να μας εκλογικεύσει και να μας κάνει αποδεκτούς.

Ο εγκέφαλός μας είναι ένας εξαιρετικός επεξεργαστής δεδομένων. Ο τρόπος που τα επεξεργάζεται εξαρτάται από την εκπαίδευση που του ασκούμε και από το λίπασμα που τον ποτίζουμε.

Αν ένας απλός άνθρωπος, που δεν έχει γυμνάσει ποτέ το κορμί του, αποφασίσει να γίνει πρωταθλητής μπορεί να το πετύχει μέσα σε μία νύχτα, όσο σκληρά κι αν προπονηθεί;

Αν τα φυτά μας τα αφήσουμε απότιστα και δεν τα «ταΐσουμε» με το κατάλληλο λίπασμα θα συνεχίσουν να ανθίζουν και να εξελίσσονται;

Κάπως αντίστοιχα «δουλεύει» και ο εγκέφαλος μας ο οποίος δεν είναι ανεξάρτητος από την ψυχή μας. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι. Λίπασμα τον «ταΐζεις», άνθη στην ψυχή, δηλητήριο τον ποτίζεις , μαρασμός στην ψυχή.

Λίπασμα είναι η αλήθεια, η αγάπη, η συμπόνια και η αποδοχή της ανθρώπινης φύσης μας με στόχο την υγιή και αληθινή εξέλιξή μας.

Δηλητήριο είναι η ζήλια, ο φθόνος , ο θυμός και ο φόβος που μακροπρόθεσμα φέρνουν την αρρώστια, τον πνιγμό και το θάνατο.

Η Αλήθεια είναι οξυγόνο, η Αλήθεια είναι ένωση, η Αλήθεια είναι το λίπασμα της ψυχής.

Τολμήστε το και θα νιώσετε την ευδαιμονία που σας αξίζει.

Πέγκυ Μουζάκη 
Nlp Life Coach & Nlp Global Trainer
FB Page: Peggy Mouzaki Nlp Life Coach 
Instagram: peg.mouzaki
Skype: peg.mouzaki
You Tube Channel: Peggy Mouzaki Nlp Life Coach 
Τηλ. +30 6936904955