Πέγκυ Μουζάκη

Πέγκυ Μουζάκη: Η ισορροπία είναι ένα πολύτιμο συναίσθημα που σου δίνει την αίσθηση της «παντοδυναμίας», της επάρκειας και της δύναμης να διαχειρίζεσαι οποιαδήποτε κατάσταση από το «state» της αφθονίας, της «καθαρής σκέψης» και της συνειδητοποίησης των επιλογών.

Κάθε κατάσταση που «έρχεται» να μας συναντήσει στην ζωή μας έχει συγκεκριμένο προορισμό… Προορισμό αναγνώρισης… Προορισμό αποδοχής…. Προορισμό αλλαγής…

Εσωτερική ισορροπία σημαίνει ότι η ψυχική και πνευματική μας κατάσταση βρίσκονται σε τέτοια αρμονία που μας επιτρέπει  να βλέπουμε, να ακούμε και να νιώθουμε αυτό ακριβώς που το ερέθισμα έχει να μας μηνύσει…

Εσωτερική ισορροπία σημαίνει αταραξία… Τίποτα δεν έχει την δύναμη να με ταράξει παρά μόνο αν το επιτρέψω εγώ. Σκεπτόμενη ότι ένα υπέροχο μάθημα έχει χτυπήσει το κουδούνι του οίκου μου  απλά ανοίγω την πόρτα, το καλοδέχομαι και το ακούω προσεκτικά. Το αντιμετωπίζω σαν μία νέα πρόκληση με χαρακτήρα μάθησης και ανάπτυξης.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Οι ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου είναι:

  • Τι έχω να μάθω;
  • Πως μπορώ να ανταποκριθώ με τον καλύτερο για εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου τρόπο;
  • Τι εναλλακτικές έχω και ποια από αυτές δύναται να μου φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

Ατάραχη και υπό το πρίσμα της περιέργειας κινούμαι προς την κατεύθυνση της αναζήτησης αντί της απογοήτευσης, της αμφισβήτησης και της ανασφάλειας.
Γνωρίζω καλά ότι μία ορθή απόφαση προϋποθέτει καθαρή σκέψη, εστιασμένη στις πιθανές λύσεις και προερχόμενη από τον κόσμο της δικής μου εσωτερική αφθονίας, ασφάλειας και ισορροπίας.

Η ΖΩΗ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Και τότε η ζωή φαίνεται σαν παιχνίδι. Καθημερινά καλούμαστε να διαχειριστούμε θέματα που προκύπτουν, ενδεχόμενες αναποδιές και απροσδόκητες εξελίξεις. Κινούμενες υπό την αίσθηση της ψυχικής επάρκειας, διανοητικής καθαρότητας και σωματικής ευδαιμονίας νιώθουμε δυνατές να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα με επιτυχία.

Είμαστε κυρίαρχες των σκέψεων μας, των συναισθημάτων μας και των πράξεων μας.