Πελέ: Πενήντα χρόνια από την κατάκτηση του Μουντιάλ 1970 από την θρυλική «σελεσάο» συμπληρώνονται εφέτος.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την η κορυφαία στιγμή του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία της χώρας, έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος του Πελέ, ο οποίος αποτελεί την εμβληματική φυσιογνωμία εκείνης της διοργάνωσης και όχι μόνο.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, που θα γίνει 80 ετών τον ερχόμενο Οκτώβριο, δεν παρέστη στην εκδήλωση, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και ειδικότερα με την βάδιση. Ωστόσο, είχε την ευκαιρία να δει το άγαλμα και να εκφράσει την πλήρη ικανοποίηση του, χαρακτηρίζοντας το, «τέλειο».

Αντίθετα, «το παρών» έδωσαν ο Ζαϊρζίνιο, ο Κλοντοάλντο και ο Μπρίτο, μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στον σημερινό ομοσπονδιακό εκλέκτορα, Τίτε.

Η Βραζιλία του 1970, θεωρείται ως μία από τις καλύτερες ομάδες που έπαιξαν ποδόσφαιρο και είχε στις τάξεις της «μεγαθήρια» της «στρογγυλής θεάς», όπως ο Πελέ, ο Ζέρσον, ο Τοστάο, ο Ριβελίνο και ο Κάρλος Αλμπέρτο. Στην διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Μεξικό, η «σελεσάο» έφθασε στην κατάκτηση του τροπαίου με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στον τελικό, συνέτριψε την Ιταλία με 4-1.