Πεπόνι

Ένσ από τα πιο γευστικά φρούτα του καλοκαιριού είναι το πεπόνι, το οποίο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και ένα από τα πιο υγιεινά εδέσματα μιας και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και βοηθά στην αποφυγή της αφυδάτωσης.

Το πεπόνι είναι ένα φρούτο, το οποίο περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα, αλλά και αντιοξειδωτικά.

Το πεπόνι έχει τρομερά οφέλη για την υγεία που μέχρι τώρα δεν ξέραμε, αλλά καλό είναι να τα μάθουμε. Για παράδειγμα μπορεί να βελτιώσει την όραση και να βοηθήσει να αποφύγετε τον κίνδυνο για κσταρράκτη ή για εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

Πολλές φορές λίγο από αυτό το φρούτο είναι ικανό να σας ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση μιας και το πεπόνι έχει κάλλιο, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

Όσοι από εσάς είστε δυσκοίλιοι θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό το φρούτο μπορεί να σας βοηθήσει μιας και δυναμώνει τις κινήσεις του εντέρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά τις ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί αυτό το φρούτο να εξισορροπήσει τα σωματικά υγρά και τους ηλεκτρολύτες και έτσι φυσικά αποφεύγετε και η αφυδάτωση.

Τα πλούσια φυτοθρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται ενισχύουν την ανοσία και την άμυνα του οργανισμού και έτσι είμαστε πιο ανθεκτικοί σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Για όσες γυναίκες είναι έγκυος θα πρέπει να γνωρίζουν πως το πεπόνι εχει φυλλικό οξύ, ένα βασικό συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτό ακριβώς το συστατικό, το φυλλικό οξύ αναφέρεται και ως ένα βασικό συστατικό για την πρόληψη του καρκίνου.

Τσέκαρε κι αυτό:

Μύκονος: Φορολογική απάτη από γνωστό beach restaurant